ΔΙΕΘΝΕΣ
08/02/2019 14:11 EET

Εκατοντάδες χιλιάδες νεκρές αγελάδες από τις πλημμύρες στην Αυστραλία

«Υπάρχουν νεκρά ζώα παντού, είναι θλιβερό» λένε οι κάτοικοι.

reuters

Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ ​​Μόρισον ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναμένει να υπάρξουν απώλειες εκατοντάδων χιλιάδων ζώων και οι αρχές καταπονούν ένα σχέδιο προκειμένου να προμηθεύσουν ζωοτροφή σε παγιδευμένα ζώα.

Οι καταρρακτώδεις βροχές στην παραθαλάσσια πόλη του Τάουνσβιλ στην πολιτεία του Κουίνσλαντ αυτή την εβδομάδα, έχουν προκαλέσει πλημμύρες σε εκτάσεις όπου μέχρι πρότινος έβοσκαν αμέτρητα κοπάδια βοοειδών. Μάλιστα, οι συγκεκριμένες εκτάσεις είχαν πληγεί επί πολυετή ξηρασία, τα προηγούμενα χρόνια.

Οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν στα social media είναι αποκαρδιωτικές, με παγιδευμένες αγελάδες, στριμωγμένες σε ένα κομμάτι γης, με πλημμυρισμένο όλο το τοπίο γύρω τους. Ο θάνατος μοιάζει προδιαγεγραμμένος για όλα αυτά τα ζώα, που είτε θα πεθάνουν από την πείνα είτε θα πνιγούν στη λάσπη, στην προσπάθεια τους να φύγουν.

reuters

«Μέσα σε επτά μέρες είχαμε βροχόπτωση που κανονικά αντιστοιχεί σε έναν χρόνο» δήλωσε ο βοσκός Μάικλ Μπούλι στο Reuters, μιλώντας από το Κουίνσλαντ.

Όπως είπε, πέταξε πάνω από τις εκτάσεις του με ελικόπτερο και είδε το νερό να έχει πλημμυρίσει τα πάντα. Εκτίμησε ότι μέχρι το 60% των βοοειδών του χάθηκε από τις πλημμύρες.

«Είναι τεράστια καταστροφή. Υπάρχουν νεκρά ζώα παντού. Δεν είναι μόνο οι αγελάδες, είναι πρόβατα, καγκουρό, αγρογούρουνα, όλα πέθαναν και υπέφεραν από το νερό».

reuters

 

 

Με πληροφορίες από Reuters

 

 

Sponsored Post