ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12/03/2020 14:06 EET | Updated 12/03/2020 14:35 EET

Εκκληση Κικίλια σε γιατρούς και νοσηλευτές να υποβάλουν αίτηση πρόσληψης στο ΕΣΥ

«Θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Εκκληση σε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό παραϊατρικό προσωπικό να υποβάλλουν αίτηση για να προσληφθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού απεύθυνε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Κάνω έκκληση σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό να κάνουν αίτηση να προσληφθούν με διετείς συμβάσεις και να παραμείνουν στο ΕΣΥ. Θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας», είπε χαρακτηριστικά.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με ταχύτατες διαδικασίες, όπως έγινε γνωστό καθώς προτεραιότητα του υπουργού Υγείας σε αυτή τη φάση, είναι να θωρακιστεί το σύστημα απέναντι στις τυχόν επιπτώσεις που θα έχει τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες ο κορονοϊός στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. «Hρθε η πιο μεγάλη ώρα, η ώρα της μάχης, μιας μάχης που θα κριθεί στο κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη», είπε ο Β. Κικίλιας στη σύντομη δήλωσή του στο υπουργείο Υγείας και συμπλήρωσε: «Θα κάνουμε το χρέος μας, θα ενεργήσουμε με κάθε τρόπο και θα πάρουμε κάθε μέτρο που θα χρειαστεί προκειμένου να προστατέψουμε τους ανθρώπους μας».

Τέλος, ο υπουργός Υγείας κάλεσε όλη την κοινωνία να γίνει τείχος προστασίας για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.