Έλληνας ο επικεφαλής της κινεζικής ZEEKR που φέρνει εντυπωσιακά ηλεκτρικά ΙΧ στην Ευρώπη

Ξεκινά πωλήσεις από Ολλανδία και Σουηδία το 4ο τρίμηνο του 2023 και θα ακολουθήσουν κι άλλες αγορές.
ZEEKR

Να λοιπόν που μια ακόμα κινεζική μάρκα, εκεί που τις είχαμε ξεχάσει με τα συμβατικά αυτοκίνητα, λόγω του γεγονότος ότι δεν λάμβαναν ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις, τώρα με τα ηλεκτρικά η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική.

Η ZEEKR Intelligent Technology δείχνει ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά την ευρωπαϊκή της προοπτική, καθώς έχει δημιουργήσει στη Σουηδία το Παγκόσμιο Κέντρο Σχεδιασμού και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης, που διασφαλίζουν ότι τα αυτοκίνητά της ανταποκρίνονται και υπερβαίνουν τις προσδοκίες των ευρωπαίων καταναλωτών, ενώ η θυγατρική της εταιρεία ZEEKR Europe HQ, θα έχει έδρα στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Μάλιστα, προγραμματίζει να ξεκινήσει τις πωλήσεις από τη Σουηδία και την Ολλανδία το 4ο τρίμηνο του 2023, με άλλες ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθούν σύντομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τιμόνι της ZEEKR Europe HQ θα είναι ο Σπύρος Φωτεινός και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προσεγγίσει την εταιρεία Ελληνες εισαγωγείς αυτοκινήτων, για να φέρουν τα μοντέλα της κινεζικής μάρκας και στη χώρα μας.

Οι ανακοινώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της Εκθεσης Αυτοκινήτου της Σαγκάης 2023, που άνοιξε τις πύλες της στις 18 Απριλίου.

ZEEKR

Τα πρώτα μοντέλα για την Ευρώπη είναι το ZEEKR 001 luxury shooting brake, το οποίο θα προσφέρει αυτονομία περίπου 600 χλμ. και το ZEEKR X urban SUV. Βασισμένα στην πλατφόρμα SEA που εστιάζει στα ηλεκτρικά οχήματα EV, τα ZEEKR 001 και ZEEKR X δημιουργούνται γύρω από μια ανθρωποκεντρική φιλοσοφία, με στόχο να βελτιώσει και να εμπλουτίσει την οδηγική εμπειρία.

Ταυτόχρονα, η προηγμένη συνδεσιμότητα – συμπεριλαμβανομένων των ενημερώσεων λογισμικού over-the-air – διασφαλίζει ότι τα οχήματα μπορούν να προσαρμοστούν στις εξελισσόμενες ανάγκες των καταναλωτών, με την πάροδο του χρόνου.

Η ευρωπαϊκή ομάδα της ZEEKR, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας που αποτελείται από περισσότερους από 1.500 μηχανικούς και σχεδιαστές, παράγει ήδη αρκετά επιτυχημένα μοντέλα για τον κινεζικό όμιλο Geely (ιδιοκτήτρια της Volvo) και η μακρόχρονη εμπειρία τους αποτελεί βασικό πλεονέκτημα για την επιτυχημένη είσοδο της ZEEKR στην Ευρώπη.

ZEEKR

Σημειώνεται ότι σε μόλις δύο χρόνια από τότε που λανσαρίστηκε το πρώτο ηλεκτρικό της μάρκας, το ZEEKR 001 πούλησε πάνω από 93.000 μονάδες. Τώρα η γκάμα περιλαμβάνει επίσης τα μοντέλα ZEEKR 009 και ZEEKR X.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, μετά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, ο οποίος συγκέντρωσε 750 εκατομμύρια δολάρια, η ZEEKR αποτιμήθηκε σε 13 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που της δίνει ώθηση για την ευρωπαϊκή είσοδο.

Ο Σπύρος Φωτεινός, διευθύνων σύμβουλος της ZEEKR Europe, δήλωσε ότι: «Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές είναι ολοένα και πιο έτοιμοι να κάνουν στροφή προς τα ηλεκτρικά οχήματα και είναι πιο ανοιχτοί από ποτέ σε μάρκες νέας τεχνολογίας – ειδικά σε αυτές που επικεντρώνονται αποκλειστικά στα ηλεκτρικά οχήματα. Με τους πόρους, τη γνώση και την εμπειρία που έχουμε πίσω μας, η ZEEKR βρίσκεται σε θέση να προσφέρει παγκόσμιας κλάσης EV, καινοτόμες υπηρεσίες και μια εξαιρετική εμπειρία που θα κάνει τη μετάβαση στην ηλεκτρική ενέργεια ευκολότερη από ποτέ, επιτρέποντάς μας να συμβάλλουμε σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

ZEEKR

Η ZEEKR προκειμένου να αντιμετωπίσει θέματα με τη φόρτιση, την εμβέλεια, την αξιοπιστία και τις υπολειμματικές τιμές, θα χρησιμοποιήσει μια μοναδική προσέγγιση one stop shop που καλύπτει έναν συνδυασμό υπηρεσιών 360 μοιρών, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, λύσεων χρηματοδότησης, ασφάλισης, χρέωσης και συνδεσιμότητας.

Η ZEEKR χάρη στο υπερσύγχρονο σύστημα ελέγχου 5G+ καθόλη τη διαδικασία κατασκευής και την τεχνολογία AI, ακόμη και μικρά ελαττώματα μπορούν να εντοπιστούν και να διορθωθούν γρήγορα, διασφαλίζοντας ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, όπως επισημαίνει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα