Ελληνική Λύση: Διαγραφή Παύλου Σαράκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα

Η ανακοίνωση του κόμματος.
Ο βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, Παύλος Σαράκης.
Ο βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, Παύλος Σαράκης.
Eurokinissi

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Ελληνικής Λύσης»τέθηκε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Παύλος Σαράκης.

Η διαγραφή έγινε με εντολή του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκου Βελόπουλου

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «έπειτα από ομόφωνη (πλην του κ. Σαράκη) απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ελληνικής Λύσης, ο βουλευτής Επικρατείας κ. Παύλος Σαράκης τίθεται εκτός της ΚΟ του κόμματος. Στην Ελληνική Λύση δεν συγχωρούνται η αλαζονεία, η αχαριστία, η αμετροέπεια, και η υποτιμητική συμπεριφορά έναντι συναδέλφων».

Το προηγούμενο διάστημα είχε σημειωθεί σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του βουλευτού και του επικεφαλής του κόμματος, με αρκετές διαρροές σε φιλικά μέσα ενημέρωσης.

Το χρονικό

Η πλευρά του Κυριάκου Βελόπουλου χαρακτήριζε τον Σαράκη «μασόνο» και «εντολοδόχο ξένων κέντρων» ενώ το περιβάλλον Σαράκη αναφέρει πως δέχεται εκβιασμό από την ηγεσία του κόμματος για να παραδώσει την έδρα του. Γι’ αυτόν τον λόγο ο κ. Σαράκης είχε κάνει σχετικές αναφορές στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα ο κ. Βελόπουλος συγκάλεσε συνεδρίαση της ΚΟ χωρίς τη συμμετοχή του κ. Σαράκη και ζήτησε από τα υπόλοιπα μέλη – βουλευτές να υπογράψουν επιστολή με την οποία θα ζητούσαν από τον κ. Σαράκη να παραιτηθεί και να επιστρέψει την έδρα του στο κόμμα.

Η αίτια σύγκρουσης με τον Βελόπουλο

Όπως όλα δείχνουν, η αίτια της αρχικής σύγκρουσης του Παύλου Σαράκη και του Κυριάκου Βελόπουλου είναι η κριτική που άσκησε ο βουλευτής προς τον επικεφαλής, «η οποία επιβεβαιώθηκε με την εκλογή της άγνωστης κτηνοτρόφου Γαλάτως Αλεξανδράκη στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του κόμματος», όπως αναφέρει ο ίδιος.

Η ανακοίνωση του Παύλου Σαράκη

«Η ταπεινή καταγωγή μου, η προσωπική και επαγγελματική μου πορεία ως αυτοδημιούργητος, η προσωπικότητά μου, δεν επιτρέπουν να είμαι ούτε αλαζόνας, ούτε αμετροεπής, ούτε αχάριστος, ούτε να υποτιμώ τους άλλους. Και πάνω απ’ όλα, εγώ δεν είμαι ούτε συκοφάντης, ούτε λασπολόγος. Οι αξίες μου, οι απόψεις μου, είναι αδιαπραγμάτευτες και δεν υποτάσσονται. Υπερήφανα, ελεύθερος και ασυμβίβαστος θα συνεχίσω να υπηρετώ τις ιδέες μου. Ο καθένας μας κρίνεται και αξιολογείται».

Δημοφιλή