ΔΙΕΘΝΕΣ
24/10/2018 16:22 EEST

Ελληνοαμερικανός Γερουσιαστής δοκίμασε μαριχουάνα σε ζελεδάκι για να δει αν θα επιζήσει

Οι Γερουσιαστές της Πολιτείας Γιούτα των ΗΠΑ αναμένεται να ψηφίσουν νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρική χρήση το Νοέμβριο και ο γερουσιαστής Τζιμ Νταμάκις,ελληνικής καταγωγής Αμερικανός, σκέφτηκε να κάνει μια βιωματική έρευνα, ταξιδεύοντας μέχρι το Λας Βέγκας. Έτσι, δημοσίευσε δύο βίντεο στο Facebook, στα οποία περιέγραψε τις εμπειρίες του. Κι έγινε viral.

Στο πρώτο βίντεο, λοιπόν, ο Νταμπάκις επισκέφθηκε ένα φαρμακείο μαριχουάνας στο Λας Βέγκας, όπου δεν είναι παράνομη η ιατρική κάνναβη, και αγόρασε ζελεδάκια μαριχουάνας. «Σκέφτηκα ότι ήρθε η ώρα να μάθει τουλάχιστον ένας νομοθέτης περισσότερα πράγματα για τη μαριχουάνα, πριν αλλάξουμε τους νόμους» αναφέρει.

Rick Wilking / Reuters

«Έχω να καταθέσω ντροπιασμένος ότι δεν έχω γευτεί, καπνίσει, φάει ή γενικά καταναλώσει μαριχουάνα στη ζωή μου» αναφέρει ο νομοθέτης, δίνοντας 30 δολάρια για ένα σακουλάκι με τα... μαγικά ζελεδάκια.

«Δεν θα τα πρότεινα να καταναλωθούν ως γλυκό», δηλώνει. «Είναι λίγο πικρά».

Το πρώτο βίντεο τελείωσε με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψει αργότερα για να μοιραστεί τις εμπειρίες του.

Έτσι κι έκανε. «Επέστρεψα. Είμαι υγιής» δηλώνει στο δεύτερο βίντεο, ενώ εξηγεί πως η εμπειρία του με το ναρκωτικό δεν του άλλαξε τη ζωή. Αναφέρει πως ο κόσμος αντιδρά λίγο υπερβολικά όταν γίνεται συζήτηση για το συγκεκριμένο ναρκωτικό, ενώ θεωρεί πως ήρθε η ώρα για την αλλαγή στην Πολιτεία. Κανείς δεν θα πεθάνει, άλλωστε, και το απέδειξε με έναν πρωτοποριακό τρόπο.

Σκοπός του ήταν να ενθαρρύνει τους ψηφοφόρους να περάσουν το μέτρο.

*Το κείμενο αρχικά δημοσιεύτηκε στην αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά