Εμφατική πρεμιέρα της BYD στην Ελλάδα

Ο Όμιλος Σφακιανάκη αποτελεί τον επίσημο διανομέα της κινεζικής μάρκας.
Elias Joidos

Μάλιστα, η πρεμιέρα έγινε μια ημέρα πριν τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Εθνικής μας ομάδας με αντίπαλο το Καζακστάν και είχα την ευκαιρία να πάω στο γήπεδο προσκεκλημένος της BYD η οποία είναι επίσημος χορηγός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Αυτό δείχνει ότι η κινεζική μάρκα θέλει να γίνει άμεσα γνωστή στο ευρύ κοινό, όπως έκαναν στο παρελθόν κορεατικές μάρκες.

Για να επιστρέψω στην πρεμιέρα της BYD στην Ελλάδα, θα διαθέτει ηλεκτρικά και plug-in hybrid μοντέλα με προηγμένη τεχνολογία, ελκυστική σχεδίαση και υψηλή ενεργητική και παθητική ασφάλεια.

Η ΒΥD (Build Your Dreams), έγινε γνωστή για την πρωτοποριακή της τεχνογνωσία στην ανάπτυξη μπαταριών ισχύος και την καινοτομία στις φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, με όραμα τη μείωση της θερμοκρασίας της Γης κατά 1 βαθμό Κελσίου.

Τώρα, τα δύο πρώτα μοντέλα της BYD, που διανέμονται στη χώρα μας από τον όμιλο Σφακιανάκη, είναι το compact μικρομεσαίο BYD ATTO 3 (C-SUV) και το πολυτελές BYD SEAL (D-Sedan), ενώ θα ακολουθήσουν το μικρομεσαίο πόλης BYD DOLPHIN (C-Hatchback) και το ΒΥD SEAL U (D-SUV), το οποίο θα είναι διαθέσιμο τόσο σε έκδοση αμιγώς ηλεκτρική (BEV), όσο και σε έκδοση plug-In hybrid (PHEV).

GEORGEXIGOS

Στην παρουσίαση της εταιρείας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Σφακιανάκη, Σταύρος Π. Τάκη, παρουσίασε τη στρατηγική του ομίλου και το όραμα της επόμενης ημέρας, αποκαλύπτοντας παράλληλα τη νέα εταιρική ταυτότητα του ομίλου, η οποία σηματοδοτεί το επόμενο κεφάλαιο μίας μακροχρόνιας και δυναμικής πορείας.

«Ο όμιλος Σφακιανάκη, με 65 χρόνια εμπειρίας, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της σύγχρονης αυτοκινητιστικής ιστορίας της Ελλάδας. Το εμπνευσμένο όραμα, η ξεκάθαρη στρατηγική, οι επενδύσεις που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό μας, συντελούν στην επιτυχία του ομίλου. Έχουμε την τιμή, να καλωσορίσουμε στη μεγάλη οικογένεια του ομίλου Σφακιανάκη τον κορυφαίο κατασκευαστή οχημάτων Νέας Ενέργειας στον κόσμο, τη BYD, και μαζί να οδηγήσουμε τις εξελίξεις για ένα πιο βιώσιμο μέλλον και στην Ελλάδα», είπε.

Ο Μίκαελ Σου, Managing Director BYD Europe, ανέφερε ότι: «Πρόκειται για το πρώτο εθνικό λανσάρισμα της BYD στην Ευρώπη για τη φετινή χρονιά, καθιστώντας τη συνεργασία μας με τον όμιλο Σφακιανάκη στην Ελλάδα ιδιαίτερα σημαντική. Μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα και μία αμοιβαία δέσμευση να εμπνεύσουμε και να προωθήσουμε τη βιώσιμη κινητικότητα με μια καινοτόμο και ευρεία γκάμα προϊόντων που προσφέρει πολλαπλές επιλογές κορυφαίας τεχνολογίας και εξοπλισμού. Δεσμευόμαστε να κάνουμε την ηλεκτρική κινητικότητα πιο προσιτή σε περισσότερους καταναλωτές και με τον συνεργάτη μας, τον Όμιλο Σφακιανάκη, είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή ενός πολύ υψηλού επιπέδου πωλήσεων και υπηρεσιών after sales στους Έλληνες καταναλωτές».

ΟΜΙΛΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ

Όσον αφορά στα μοντέλα, τα οποία θα παρουσιάσουμε σύντομα, το BYD ATTO 3 είναι ένα ευρύχωρο και δυναμικό SUV κατηγορίας C, με τιμή διάθεσης στην έκδοση Comfort 37.990 ευρώ.

Το πιο γνωστό, το BYD SEAL είναι ένα δυναμικό sport sedan κατηγορίας D, με ελκυστική σχεδίαση. Το SEAL βρέθηκε μεταξύ των φιναλίστ στην ψηφοφορία για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024» στην Ευρώπη, ενώ διεκδικεί τον τίτλο στο «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024». Η τιμή της έκδοσης Design ξεκινά από 45.990 ευρώ.

Τα μοντέλα της BYD επωφελούνται από την καινοτόμα τεχνολογία μπαταριών, Blade Battery η οποία φέρνει την επανάσταση στους τομείς της ασφάλειας, της ανθεκτικότητας και της απόδοσης. Βασικά χαρακτηριστικά της μπαταρίας είναι ότι δεν χρησιμοποιεί κοβάλτιο, αποτελεί δομικό μέρος του αυτοκινήτου και έχει υποβληθεί με επιτυχία στις πιο σκληρές δοκιμές παθητικής ασφάλειας, όπως το Nail Penetration Test.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι ετήσιες πωλήσεις οχημάτων Νέας Ενέργειας της BYD ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια μονάδες. Από την είσοδό της στην ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών αυτοκινήτων τον Οκτώβριο του 2022, η BYD έχει συνεργαστεί με τοπικούς συνεργάτες και έχει εγκαινιάσει πάνω από 250 καταστήματα σε 20 χώρες στην Ευρώπη.

Στην Ελλάδα, τα δύο πρώτα καταστήματα BYD βρίσκονται στην Αθήνα (Λεωφ. Κηφισίας 57, Μαρούσι και Λεωφ. Αθηνών 173 & Λ. Κηφισού).

Δημοφιλή