CULTURE
15/11/2019 17:41 EET | Updated 15/11/2019 18:13 EET

Εμμα Σάπλιν: Μου αρέσει να δημιουργώ χαρακτήρες και κάθε τραγούδι να τους ενσαρκώνει συναισθηματικά

«Το Σάπλιν, μου θυμίζει τον Τσάρλι Τσάπλιν, που είναι αστείος και ξέρει πως να αντιμετωπίζει την ζωή» λέει η διάσημη τραγουδίστρια στη HuffPost Greece.

Break Trough

Η ζωή λένε πως είναι ωραία. Πως είναι το πιο όμορφο δώρο που μας έχει γίνει ποτέ. Πως είναι το πιο ενδιαφέρον ταξίδι που θα κάνουμε χάρις στους ανθρώπους που θα συναντήσουμε. Αυτούς που που θα μας παρακινήσουν να γίνουμε καλύτεροι, να εξελιχθούμε, να προοδεύσουμε.  

Και πρέπει να τονίσω πως ως προς αυτό νιώθω πολύ τυχερός, η μάλλον ευλογημένος, γιατί οι άνθρωποι που είτε αποτελούν κομμάτι της καθημερινής μου ζωής είτε μπαίνουν για λίγο μέσα σε αυτήν, είναι όλοι τους ξεχωριστοί, ποιοτικοί και κυρίως, καλλιεργημένοι. Από αυτούς που αξίζει κανείς να παρατηρήσει έστω και λίγο, ούτως ώστε να λάβει το έναυσμα για ένα ένα βήμα παραπέρα. Είναι ωραία ιστορία η καλλιέργεια. Μόνο κάτι καλό μπορεί να σου προκύψει, από μία «συνάντηση» με αυτού του τύπου τους ανθρώπους. Μου αρέσει να λέω πως είναι αυτοί που αποτελούν, πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

Τα λέω όλα αυτά γιατί την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, γνώρισα για πολύ λίγο μία γυναίκα χαρισματική, εκλεπτυσμένη. Που κουβαλάει μία αύρα αλλιώτικη. Από αυτές τις γυναίκες που όταν μιλάνε, πολύ - λίγο, μικρή σημασία έχει, αδυνατείς να πάρεις το βλέμμα σου από πάνω τους.

Αναφέρομαι στην Εμμα Σάπλιν. Την Γαλλίδα σοπράνο και σταρ της ποπ-όπερα η οποία βρίσκεται στην Αθήνα, για δύο παραστάσεις στο Christmas Theater, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Νοεμβρίου.

Η HuffPost Greece είχε τη χαρά να μοιραστεί χρόνο με την Έμμα Σάπλιν. 

Να γνωρίσει όχι την Σάπλιν, την σοπράνο, την ντίβα της ποπ-όπερα, αλλά την Εμμα. Το ντροπαλό κορίτσι που θέλησε να μας δώσει την ευκαιρία να ταξιδέψουμε για λίγο στον δικό της όμορφο κόσμο.

- Ετοιμάζεστε να παρουσιάσετε δύο παραστάσεις στο αθηναϊκό κοινό. Θα θέλατε να μας μιλήσετε λίγο γι′ αυτές;

Αυτή είναι η πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα του νέου μου άλμπουμ, Venere, που κυκλοφορεί διεθνώς την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου το οποίο είναι η συνέχεια του πρώτου μου άλμπουμ, Carmine Meo. Παράλληλα, θα τραγουδήσω δύο άριες του Πουτσίνι και βέβαια αρκετά τραγούδια από όλες τις δισκογραφικές μου δουλειές.

Μαζί μου θα είναι μία χορωδία που θα αποτελείται από σαράντα άτομα, όλοι Έλληνες, ορχήστρα εγχόρδων και η μπάντα μου η οποία αποτελείται από, κιθάρα, μπάσο, πλήκτρα και ντραμς.

HuffPost Greece

Πρέπει να πως επίσης, ότι θα προβάλλονται  βίντεο τα οποία έχω τραβήξει εγώ κάτι που τολμώ για πρώτη φορά. Σε ένα από τα πλάνα μάλιστα, θα εμφανιστεί και ένας από τους πίνακες που έχω ζωγραφίσει και αποτελεί ωδή στην Αναγέννηση. Πρόκειται για δύο πολύ δυνατές παραστάσεις, γεμάτες ένταση, από αυτές που βγάζουν στην επιφάνεια όλα τα συναισθήματα. Νομίζω πως το κοινό θα ενθουσιαστεί. Θα χαρακτήριζα τις παραστάσεις αυτές, «Πολύ Σάπλιν», «Ο δικός μου κόσμος».

-Η μουσική σας είναι ένα μείγμα διαφορετικών ειδών και στυλ. Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που σας εμπνέει όταν συνθέτετε τα τραγούδια σας;

Η έμπνευση έρχεται από αυτό που θα με αγγίξει συναισθηματικά και το οποίο στην συνέχεια μεταφέρω στα τραγούδια μου. Μπορεί να είναι ο,τιδήποτε. Από μία ταινία που έχω παρακολουθήσει, μία εικόνα που κατέγραψα στην φύση, κάποιο συναίσθημα για κάτι, μία πρόταση που άκουσα ή διάβασα. Μου αρέσει να δημιουργώ χαρακτήρες και κάθε τραγούδι να τους ενσαρκώνει συναισθηματικά. Με κάποιον τρόπο, ο χαρακτήρας που δημιουργώ αντικατοπτρίζει έστω και λίγο τον εαυτό μου.

-Διαβάζοντας λίγο στο διαδίκτυο, για το ποια είναι η Εμμα Σάπλιν, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο, να σας γνωρίσω λίγο καλύτερα, παρατήρησα πως το πραγματικό σας όνομα είναι, Κριστέλ Μαντλέν Ζολιτό (Crystele Madeleine Joliton). Θα θέλατε να μας πείτε πως προέκυψε το Εμμα Σάππλιν;

Μικρή ήμουν πολύ ντροπαλή.Το όνομα μου έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτό. Με έκανε να νιώθω εύθραυστη. Έτσι όταν ξεκίνησα την καριέρα μου στην μουσική σκέφτηκα πως χρειάζομαι κάτι που να μου δίνει δύναμη. Διάλεξα το Εμμα, γιατί μου βγάζει ένα μεγάλο συναίσθημα αγάπης προς τους άλλους. Μίας γυναίκας που ξέρει να αγαπάει. Μου άρεσε μάλιστα που γράφεται με δύο «μ», καθώς με κάνει να νιώθω πως πατάω καλύτερα στην γη. Είναι κάτι το γήινο, το αληθινό.

Όσο για το Σάπλιν, πρέπει να πω πως εδώ εμπλέκονται οι άνθρωποι της εταιρείας παραγωγής μου. Δεν ήθελα να χρησιμοποιώ το επίθετο μου. Άλλωστε η έννοια της λέξης Ζολιτό (Joliton), σημαίνει αλέγκρο (χαρούμενος ήχος). Οπότε ανάμεσα στα ονόματα που συζητήσαμε ήταν και το Σάπλιν. Το διάλεξα γιατί μου θύμιζε τον Τσάρλι Τσάπλιν, που είναι αστείος και ξέρει πως να αντιμετωπίζει την ζωή. Παράλληλα το Σάπλιν, στα γαλλικά, θυμίζει αυτόν που φυλάει το παρεκκλήσι.

-Φαντάζομαι πως έχετε ένα πολύ βεβαρημένο πρόγραμμα, γεμάτο ηχογραφήσεις, ταξίδια για συναυλίες, φωτογραφήσεις που πρέπει να γίνουν αλλά και συνεντεύξεις. Μάλιστα διάβασα πως η περιοδείας σας με τίτλο, «Eterna Tour», κράτησε τρία χρόνια και τραγουδήσατε σε δεκαπέντε χώρες. Η Εμμα Σάπλιν, έχει την δυνατότητα να αποτραβηχτεί έστω και για λίγο από τα φώτα, να γίνει το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Να ζήσει έστω και για λίγο σαν ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος;

Ναι. Φροντίζω να αφιερώνω χρόνο στον εαυτό μου. Να κάνω πράγματα για μένα. Είμαι αρκετές φορές μόνη. Μου αρέσει η μοναξιά. Όχι για πολύ βέβαια. (γέλια) Αλλά μου αρέσει να περπατάω στο δάσος όπου είναι το σπίτι μου. Μετακόμισα από το Παρίσι στην εξοχή ακριβώς γιατί με βοηθάει πολύ αυτός ο τρόπος ζωής. Επίσης μου αρέσει να περνάω χρόνο με την γάτα μου και τον σκύλο μου. Όπως σας είπα, περπατάω τουλάχιστον μία ώρα, καμιά φορά και τρεις ώρες. Με ηρεμεί το περπάτημα. Αποτελεί για μένα πηγή έμπνευσης για δημιουργίας.

Info:

Christmas Theatre

15 & 16 Νοεμβρίου, στις 21:00 

Τιμές εισιτηρίων
 
Πλατεία και Κερκίδα (θεατρικά καθίσματα)

VIP Ζώνη: κανονικό 68 ευρώ
Α Ζώνη: κανονικό 58 ευρώ
Β Ζώνη: κανονικό 48 ευρώ

Κερκίδα (καθίσματα κερκίδας)

Γ Ζώνη: κανονικό 38 ευρώ
Δ Ζώνη: κανονικό 28 ευρώ
Ε Ζώνη: κανονικό 18 ευρώ, παιδικό – εφηβικό – φοιτητικό – 65+, ανέργων, πολυτέκνων: 13 ευρώ

Θέσεις ΑΜΕΑ (Μόνο με τηλεφωνική κράτηση):
13 ευρώ, συνοδός: 18 ευρώ
 
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια,

Πληροφορίες 211 77 01 700

Για κρατήσεις θέσεων ΑΜΕΑ επικοινωνήστε με το 211 77 01 700.

universal music