Εμμα Στόουν: Το δεύτερο Όσκαρ, η συγκίνηση, το «ευχαριστώ» στον Γιώργο Λάνθιμο

Αλλά και το χιούμορ μαζί με τα δάκρυα χαράς: «Έχει σπάσει το φερμουάρ μου. Νομίζω ότι συνέβη στο [τραγούδι] I am Ken».
 (AP Photo/Chris Pizzello)
(AP Photo/Chris Pizzello)
via Associated Press

Μετά το βραβείο της στα Bafta, στα Critics Choice Awards και τη Χρυσή Σφαίρα, ήρθε το Όσκαρ. Η Έμμα Στόοουν κέρδισε για τον ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου, το -δεύτερο μέσα σε επτά χρόνια- Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου, που σημαίνει ότι η 35χρονη ηθοποιός εισήλθε στο εκλεκτό κλαμπ των Μέριλ Στριπ, Τζέιν Φόντα και Τζόντι Φόστερ, οι οποίες έχουν τιμηθεί δύο φορές με Όσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού.

Στην πιο αμφίρροπη κούρσα των 96ων Βραβείων Όσκαρ, η Έμμα Στόουν επικράτησε της Λίλι Γκλάντστοουν, πρωταγωνίστρια στην ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού», η οποία θεωρούνταν φαβορί, αν και όχι απόλυτο.

Έκπληκτη -ήταν η τελευταία που σηκώθηκε από τη θέση της όταν ακούστηκε το όνομα της- και εμφανώς συγκινημένη, ανέβηκε στη σκηνή λέγοντας με χιούμορ «έχει σπάσει το φερμουάρ μου. Νομίζω ότι συνέβη στο I am Ken» (το τραγούδι από την ταινία «Barbie» που ερμήνευσε στην τελετή απονομής ο Ράιαν Γκόσλινγκ).

«Σάντρα, Ανέτ, Κάρεϊ, Λίλι, μοιράζομαι αυτό το βραβείο μαζί σας», είπε κοιτάζοντας τις συνυποψήφιες της.

«Γιώργο σ′ ευχαριστώ για αυτό το δώρο ζωής, τη Μπέλα Μπάξτερ», είπε απευθυνόμενη στον Γιώργο Λάνθιμο, με τον οποίο συνεργάζεται και στην επόμενη ταινία του.

Και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι δεν έχω χρόνο αλλά επιτρέψτε μου να κλέψω λίγο ακόμα και να ευχαριστήσω την οικογένειά μου - την μητέρα μου, τον σύζυγο μου, την κόρη μου που γίνεται τριών σε λίγες μέρες και έχει κάνει τη ζωή μου πολύχρωμη και σινεμασκόπ...»

Η Έμμα Στόουν στην αγκαλιά του Γιώργου Λάνθιμου πριν ανέβει στη σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ. (AP Photo/Chris Pizzello)
Η Έμμα Στόουν στην αγκαλιά του Γιώργου Λάνθιμου πριν ανέβει στη σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ. (AP Photo/Chris Pizzello)
via Associated Press

Η Έμμα Στόοουν -η οποία έχει αποσπάσει δύο υποψηφιότητες στο παρελθόν για το Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου, το 2015 για το «Birdman» και το 2019 για την «Ευνοούμενη», είναι η δεύτερη πρωταγωνίστρια του Λάνθιμου που κερδίζει Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου μετά την Ολίβια Κόλμαν («Ευνοούμενη»).

Δημοφιλή