Το μεγάλο κατόρθωμα της Εμμα Στόουν: Πόσες ηθοποιοί έχουν πάρει 2 Οσκαρ Α' Ρόλου στα 35 τους

Η ηθοποιός μπαίνει σε μια μοναδική λίστα κορυφαίων στην ιστορία του σινεμά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε ένας άντρας ηθοποιός δεν έχει καταφέρει κάτι ανάλογο.
Η Εμμα Στόουν ποζάρει με το χρυσό αγαλματίδιο ανά χείρας στο Prees Room.
Η Εμμα Στόουν ποζάρει με το χρυσό αγαλματίδιο ανά χείρας στο Prees Room.
via Associated Press

Η Έμμα Στόουν κέρδισε το Οσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου στην 96η απονομή που έγινε το βράδυ της Κυριακής για τον ρόλο της ως Μπέλα Μπάξτερ στο “Poor Things” του Γιώργου Λάνθιμου.

Κι ενώ δημιουργήθηκε ένα μικρό χάος με την, Louis Vuitton, τουαλέτα της την ώρα που αποδεχόταν το βραβείο - η ίδια είπε «έχει σπάσει το φερμουάρ μου. Νομίζω ότι συνέβη στο I am Ken» (το τραγούδι από την ταινία «Barbie» που ερμήνευσε στην τελετή απονομής ο Ράιαν Γκόσλινγκ) - είμαι σχεδόν σίγουρη προτού ζητήσω από τους αναγνώστες να αγνοήσουν την πίσω όψη του φορέματός της, ότι ο λόγος αποδοχής του Οσκαρ που πήρε επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται πλέον ανάμεσα στα μέλη ενός «προνομοιακού κλαμπ».

Με ποιο τρόπο; Η 35χρονη ηθοποιός, βρίσκεται στο ίδιο «κλαμπ» μαζί με τους Μέριλ Στρηπ, Τζόντι Φόστερ, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Μπέτι Ντέιβις, Λουίζ Ράινερ, Ολίβια ντε Χάβιλαντ και Χίλαρι Σουόνγκ που έχουν κερδίσει δυο Οσκαρ στην κατηγορία Α′ Γυναικείου Ρόλου προτού κλείσουν τα 35 τους χρόνια.

Κανένας άντρας ηθοποιός δεν έχει σημειώσει τέτοιο επίτευγμα ακόμα σύμφωνα με το BBC...

Είναι πλέον η όγδοη ηθοποιός που έχει επιτύχει το μνημειώδες κατόρθωμα.

Μόνο 14 ηθοποιοί έχουν κερδίσει στη συγκεκριμένη κατηγορία περισσότερες από μία φορές. Η Κάθριν Χέπμπορν κατέχει το ρεκόρ για τα περισσότερα Οσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου με τέσσερις νίκες - η Φράνσις Μακ Ντόρμαντ ακολουθεί πολύ πίσω με τρεις, αν και αυτό δεν συνυπολογίζει την ηλικία...

«”Ρουφάει” τον κόσμο γύρω της με τόσο μοναδικό και όμορφο τρόπο που ονειρεύομαι ότι μπορώ (κι εγώ να το κάνω). Τη βρίσκω τόσο εμπνευσμένη και το να ζεις ”μέσα” σε αυτήν κάθε μέρα σε όλη αυτή τη διαδικασία ήταν απλώς το μεγαλύτερο δώρο - είναι η μεγαλύτερη χαρά που ένιωσα ποτέ ερμηνεύοντας κάποιον χαρακτήρα», είπε ο ηθοποιός για τον ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ μιλώντας στους New York Times.

«Κάθε άτομο που υπάρχει έχει τόσα πολλά που τον έχουν ”χτίσει” αυτό που είναι στην ενήλικη ζωή του και ήταν ενδιαφέρον να ανακαλύψουμε ότι αν τα απογυμνώσεις όλα αυτά, το μόνο που μένει είναι χαρά και περιέργεια».

Συγχαρητήρια, Εμμα!

Δημοφιλή