Εμμονικός stalker παρακολουθούσε γυναίκα με αεροπλάνο επί 4 χρόνια

Της πετούσε ακόμα και ντομάτες από το αεροπλάνο.
Kristian1108 via Getty Images

Ένας άνδρας από τη Νέα Υόρκη δήλωσε αθώος στις κατηγορίες ότι καταδίωκε επί τέσσερα χρόνια μια γυναίκα πετώντας το μικρό αεροπλάνο του πάνω από το σπίτι της.

Ο Μάικλ Άρνολντ, 65 ετών, συνελήφθη στο νότιο Βερμόντ - όπου είναι σταθμευμένο το αεροπλάνο του - με τις κατηγορίες της διακεκριμένης καταδίωξης, της αντίστασης κατά τη σύλληψη, της παρεμπόδισης δημόσιου λειτουργού και της παροχής ψευδών πληροφοριών στην αστυνομία.

Αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, συμπεριλαμβανομένου του να μην έχει καμία επαφή με τη γυναίκα, να μην την καταδιώκει και να μην την πλησιάζει σε απόσταση 91 μέτρων από το σπίτι και την επιχείρησή της, καθώς και από μην πιλοτάρει αεροπλάνο.

Ο Άρνολντ παρακολουθούσε τη γυναίκα στο Schuylerville της Νέας Υόρκης για περίπου τέσσερα χρόνια, δήλωσε ένας πράκτορας του FBI. Υπήρχε εντολή που του απαγόρευε να πετάξει.

Οι αρχές της Νέας Υόρκης λένε ότι ο Άρνολντ εντοπίστηκε να πετάει χαμηλά πάνω από το Schuylerville και σε ένα σημείο παρατηρήθηκε να πετάει ντομάτες από το αεροπλάνο, σύμφωνα με αξιωματικό στο Bennington του Βερμόντ.

Ο Άρνολντ συνελήφθη την Τρίτη καθώς έφτανε στο κρατικό αεροδρόμιο William H. Morse στο Bennington, Βερμόντ, όπου ήταν σταθμευμένο το μονοκινητήριο αεροπλάνο του ένα Cessna 180. Είπε ότι δεν είχε καταδιώξει κανέναν και αρνήθηκε ότι πετούσε με το αεροπλάνο του την προηγούμενη ημέρα, λέγοντας αντ′ αυτού ότι έκανε βόλτα με ένα φίλο του, ανέφερε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση, ο Άρνολντ είπε στον αστυνομικό ότι δεν είχε καμία επαφή με τη γυναίκα και ότι αν ήθελε να της κάνει κακό θα μπορούσε να το κάνει πολύ εύκολα, αλλά ποτέ δεν το έκανε.

Είπε ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας δεν του είχε πει ότι δεν μπορούσε να πετάξει και ότι πέταξε πάνω από το Schuylerville για να τραβήξει φωτογραφίες για τη σελίδα της κοινότητάς τους στο Facebook, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση. Το Schuylerville βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του αεροδρομίου Bennington.

Στις 30 Μαΐου, ένας δικαστής της πόλης Saratoga της Νέας Υόρκης εξέδωσε προσωρινή εντολή προστασίας για τον Arnold ώστε να μείνει μακριά από τη γυναίκα, το σπίτι, την επιχείρηση και τον τόπο εργασίας της, σύμφωνα με ένορκη κατάθεση της αστυνομίας.

Διατάχθηκε να μην επικοινωνήσει μαζί της, να μην την παρενοχλεί, να την εκφοβίζει και να την απειλεί.

Ο Άρνολντ υποχρεούται επίσης να σταματήσει να πετάει οποιοδήποτε αεροσκάφος μέχρι την ημερομηνία της δίκης που έχει οριστεί για τις 30 Νοεμβρίου.

Δημοφιλή