Εννιά συμβουλές για αυτούς που θα προτιμήσουν το κάμπινγκ για πρώτη φορά

Μην ξεχνάτε! Το καλοκαίρι δεν έχει φύγει ακόμα.
Hero Images via Getty Images

Το κάμπινγκ έχει την ταλαιπωρία του, είναι όμως διασκεδαστικό για όσους το πάρουν απόφαση. Όλοι όσοι το δοκίμασαν για πρώτη φορά, δυσκολεύτηκαν να συνηθίσουν αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία, αλλά σίγουρα τους έμεινε αξέχαστη. Πάρτε, λοιπόν, χαρτί και μολύβι και σημειώστε δέκα συμβουλές, ώστε να μην μετανιώσετε την απόφαση που πήρατε.

Εξοικειωθείτε με τα εργαλεία σας (και τη σκηνή σας)

Οι κάμπερς περιμένουν να φτάσουν στην παραλία που θα κατασκηνώσουν για να δοκιμάσουν τα εργαλεία τους και να στήσουν τη σκηνή τους. Λάθος! Είναι συνηθισμένη εικόνα να βλέπετε τους κατασκηνωτές να παλεύουν ώρες για να σκήσουν τη σκηνή τους και αυτή να πέφτει ξανά. Οπότε, η πρακτική στο σπίτι θα σας κάνει να κερδίσετε χρόνο και ενέργεια (που την έχετε ανάγκη).

Hero Images via Getty Images

Αγοράστε μεγάλη σκηνή

Ο χώρος και η άνεση πρέπει να ανήκουν στις προτεραιότητές σας. Για δυο άτομα, να παίρνετε σκηνή τεσσάρων ατόμων, για τέσσερα άτομα να παίρνετε σκηνή 6 ατόμων κ.ο.κ. Ειδάλλως, η διαμονή σας θα είναι... ασφυκτική.

POJCHEEWIN YAPRASERT PHOTOGRAPHY via Getty Images

Κάντε μια λίστα με τα πράγματα που χρειάζεστε

Δεν είναι διασκεδαστικό να φτάνετε στο κάμπινγκ και να διαπιστώνετε ότι ξεχάσατε κάτι. Γράψτε σε χαρτί αυτά που πρέπει να πάρετε μαζί σας. Ενημερώστε και αναθεωρήστε τη λίστα, όπως απαιτείται. Αν κάτι σπάσει ή φθαρεί, αντικαταστήστε το.

Να φτάσετε νωρίς στο μέρος που θα κατασκηνώσετε

Αν το κάμπινγκ είναι οργανωμένο, πρέπει να γνωρίσετε τον χώρο, οπότε πρέπει να φτάσετε όσο νωρίτερα γίνεται. Αν κάνετε ανοργάνωτο, πρέπει να πάτε νωρίς για να βρείτε καλή θέση (με σκιά κατά προτίμηση.

paulprescott72 via Getty Images

Σχεδιάστε τα γεύματά σας

Σκεφτείτε πόσα γεύματα θα φτιάξετε για πόσους ανθρώπους και βρείτε μερικές ιδέες για μενού. Στη συνέχεια κάντε τα ψώνια σας μια ή δύο μέρες πριν από την αναχώρηση, έτσι ώστε το φαγητό να είναι φρέσκο. Μην ψάχνετε την τελευταία στιγμή σούπερ μάρκετ και μην κάνετε αυτό που κάνουν πολλοί: προσφεύγουν στην ανθυγιεινή εναλλατική λύση των σνακς.

Να σέβεστε τους κανόνες του κάμπινγκ

Σκεφτείτε ότι πλέον είστε μέλος μιας μικρής κοινότητας, η οποία – όπως όλες οι κοινότητες- έχουν κανόνες. Η μη τήρησή τους, ίσως φέρει ανεπιθύμητους μπελάδες. Να τηρείτε τις ώρες κοινής ησυχίας και να σέβεστε την ιδιωτικότητα των υπολοίπων.

Carmian via Getty Images

Πάρτε τα απαραίτητα ρούχα

Πάντα χρειάζεται μια ζακέτα, θα σας έλεγε η μαμά σας. Κι έχει δίκιο. Η θερμοκρασία πέφτει τις βραδινές ώρες. Και αν βρέξει; Μήπως χρειάζεστε κι ένα αδιάβροχο; Μια κουβέρτα; Να σκεφτείτε, λοιπόν, όλες τις καιρικές συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίσετε τις ημέρες που θα πάτε για κάμπινγκ.

Δεν πηγαίνουμε για κάμπινγκ αν υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να βρέξει

Μην ξεχνιέστε! Δεν θα κοιμηθείτε σε πεντάστερο ξενοδοχείο, αλλά σε σκηνή, δηλαδή έξω στη φύση. Η βροχή θα μπει στη σκηνή και θα βρέξει τα πράγματά σας. Ακόμη, τα μποφόρ πιθανώς να διαλύουν στο πι και φι τη σκηνή σας. Επομένως, δεν ρισκάρουμε με τον καιρό. Επιλέγουμε τις σωστές μέρες για κάμπινγκ.

Hero Images via Getty Images

Πάρτε power bank

Στον 21ο αιώνα βρισκόμαστε. Το κινητό είναι πια απαραίτητο στην καθημερινότητά μας. Για να μην τρέχετε, λοιπόν, σε μαγαζιά και γίνεστε κουραστικοί, καλό θα είναι α αγοράσετε μια φορητή συσκευή φόρτισης του κινητού σας. Μην ξεχάσετε να το φορτίσετε πριν φύγετε!

(Με πληροφορίες από το tripsavvy)