Ένοχη για τη δολοφονία του συζύγου της η συγγραφέας του «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας»

Η Μπόφι πρόκειται να καταδικαστεί στις 13 Ιουνίου. Η διάρκεια της ποινής που θα επιβληθεί στη συγγραφέα δεν είναι ακόμη γνωστή.
Dave Killen/The Oregonian via AP, Pool, File Photo

Αμερικανίδα συγγραφέας, που είχε γράψει δοκίμιο με τίτλο «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας», κρίθηκε χθες Τετάρτη (25/5) ένοχη από σώμα ενόρκων δικαστηρίου στο Όρεγκον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, για τον φόνο του άντρα της το 2018.

Έπειτα από οκτώ ώρες διαβουλεύσεων, οι ένορκοι δικαστηρίου στην κομητεία Μούλτνοχαν έκριναν τη Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι ένοχη για τον φόνο του 63χρονου Ντάνιελ Μπρόφι, σύμφωνα με το KOIN TV.

Ο Μπόφι, σεφ και εκπαιδευτής στο Ινστιτούτο Μαγειρικής του Όρεγκον στο Πόρτλαντ, βρέθηκε πυροβολημένος μέχρι θανάτου έξω από τις εγκατάστασεις της σχολής τον Ιούνιο του 2018.

Η Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι, μια συγγραφέας ρομάντζων, συνελήφθη για το έγκλημα τον Σεπτέμβριο.

Το δοκίμιο της Μπόφι για τη δολοφονία μιας συζύγου δεν επιτρεπόταν ως αποδεικτικό στοιχείο στη δίκη της, έτσι οι εισαγγελείς εστίασαν στη μεγάλη πληρωμή της ασφάλισης ζωής που επρόκειτο να κερδίσει εάν πέθαινε ο σύζυγός της.

Πολλοί μάρτυρες κατέθεσαν ότι οι Μπόφι είχαν προβλήματα τη στιγμή του θανάτου του σεφ.

Επιπλέον, τα πλάνα παρακολούθησης έδειξαν την Μπόφι να οδηγεί από και προς τον τόπο του εγκλήματος.

Ο υπολογιστής της Μπόφι έδειξε ότι ερευνούσε πώς να αγοράσει ένα μη ανιχνεύσιμο όπλο. Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν επίσης ότι κάλεσε ντετέκτιβ ζητώντας του μια επιστολή που να την απαλλάσσει ως ύποπτη, ώστε να μπορεί να εισπράξει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, σύμφωνα με το The Daily Beast.

Η εισαγγελία σημείωσε στους ενόρκους ότι οι Μπόφι ξόδεψαν περισσότερα από 1.000 δολάρια σε διάφορα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής τη στιγμή που δεν μπορούσαν να πληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Μπόφι κατέθεσε ότι δεν θα είχε σκοτώσει τον σύζυγό της και ότι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ήταν απλώς έξυπνες δουλειές.

Η Μπόφι πρόκειται να καταδικαστεί στις 13 Ιουνίου. Η διάρκεια της ποινής που θα επιβληθεί στη συγγραφέα δεν είναι ακόμη γνωστή.