Τουλάχιστον έξι νεκροί σε ένοπλη επίθεση σε ρωσικό πανεπιστήμιο στα Ουράλια

Πυροβολισμοί σε campus πανεπιστημίου στην πόλη Περμ- Τουλάχιστον έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες.
Maksim Kimerling via Reuters

Ένοπλος φοιτητής άνοιξε πυρ σε ρωσικό πανεπιστήμιο στην πόλη Περμ στα Ουράλια, με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι νεκρούς και πολλούς τραυματίες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο δείχνουν ανθρώπους να πηδούν από παράθυρα για να ξεφύγουν. O δράστης είναι ζωντανός και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, όπως έγινε γνωστό - νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι είχε σκοτωθεί.

Όπως αναφέρει το RT, το συμβάν έλαβε χώρα στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Περμ, ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια στα Ουράλια. Σε βίντεο από το εσωτερικό του κτιρίου φαινόταν ένας ένοπλος, ντυμένος στα μαύρα και φορώντας κράνος, να βαδίζει αργά στο campus, ανάμεσα σε έντρομους φοιτητές.

Μέσω των social media του πανεπιστημίου απεστάλησαν προειδοποιήσεις σε όσους βρίσκονταν στο campus να φύγουν, εάν μπορούν, ή να κλειδωθούν σε δωμάτια. Επίσης, δόθηκε οδηγία σε όσους πήγαιναν στο πανεπιστήμιο να γυρίσουν πίσω.

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε ως ένας 18χρονος φοιτητής του πανεπιστημίου, που νωρίτερα είχε ανεβάσει στα social media φωτογραφία του με τυφέκιο, κράνος και πυρομαχικά. «Το σκεφτόμουν για πολύ καιρό, πάνε χρόνια, και συνειδητοποίησα ότι ήρθε η ώρα να κάνω αυτό που ονειρεύομαι» έλεγε σε λογαριασμό του, ο οποίος αργότερα κατέβηκε. Όπως έλεγε, οι ενέργειές του δεν είχαν να κάνουν με πολιτικά ή θρησκευτικά κίνητρα, μα μόνο με μίσος.

Με πληροφορίες από RT, Reuters