Ενταση στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και επεισοδιακή διακοπή

Οργισμένη αντίδραση της έδρας και του δικηγόρου της οικογένειας της Καρολάιν.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Ένταση στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στο Εφετείο για τη δολοφονία της Κάρολαιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά με τη διαδικασία να παίρνει διακοπή για την 1η Ιουνίου εξαιτίας κωλύματος του συνηγόρου του κατηγορουμένου.

Ο συνήγορος του πιλότου Αλέξανδρος Παπαϊωαννιδης βρισκόταν σε άλλο δικαστήριο ενώ και η συνεργάτιδα που είχε εξουσιοδοτήσει βρισκόταν σύμφωνα με άλλη συνεργάτιδα που εμφανίστηκε στο δικαστήριο, κλινήρης στο σπίτι.

Αντίδραση της έδρας και του δικηγόρου της οικογένειας της Καρολάιν

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν μετήχθη σήμερα από τις φυλακές και απέστειλε έγγραφο με το οποίο ενημέρωσε για την απουσία του.

Το αίτημα διακοπής προκάλεσε την έντονη αντίδραση της υποστήριξης της κατηγορίας, αλλά και της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Πρόεδρος: Εσείς ως συνεργάτιδα του δε μπορείτε να παρασταθείτε;

Συνεργάτιδα Παπαιωαννίδη: Δεν έχω εξουσιοδότηση.

Πολιτική Αγωγή: Μεταξύ συναδέλφων υπάρχει δεοντολογία. Κι εμείς έχουμε άλλα δικαστήρια. Ξεκινήσαμε 20/2 και φτάσαμε σήμερα να μην δικάσουμε και πάλι. Θα έχουμε παύση λόγω εκλογών. Με παίρνουν δημοσιογράφοι από την Αγγλία και μου λένε πως πουθενά στην Ευρώπη δεν γίνονται αυτά. Πέντε φορές έχω έρθει από το Βόλο και έχουμε δικάσει μόνο τέσσερις ώρες. Είχα τη διαβεβαίωση ότι θα είναι εδώ συνάδελφός του να εκπροσωπήσει τον κατηγορούμενο.

Πρόεδρος: Η συνεργάτιδά σας που είναι;

Συνεργάτιδα Παπαιωαννίδη: Σπίτι κλινίρης.

Πρόεδρος: Αν στείλουμε αστυνομικό θα τη βρούμε εκεί;

Συνεργάτιδα Παπαιωαννίδη: Στο σπίτι της βρίσκεται.

Κατά την έξοδο του από το Εφετείο ο δικηγόρος της οικογένειας Κράουτς Θανάσης Χαρμάνης σε δήλωση του είπε πως ο κατηγορούμενος «αδίκως ταλαιπωρείται να μπει στη Νομική» και ότι θα πρέπει να πάει «στην δραματική σχολή που έχει ταλέντο».

Από την έναρξη της διαδικασίας η μοναδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε ήταν στις 8 Μαΐου με μαρτυρίες- φωτιά από δύο αστυνομικούς οι οποίοι έφτασαν πρώτοι στο σπίτι του πιλότου και μίας ιατροδικαστή.