ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14/12/2018 20:35 EET | Updated 15/12/2018 00:05 EET

Ένταση στη Θεσσαλονίκη για την ομιλία Τσίπρα

Eurokinissi

Εντάσεις σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της ομιλίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του seleo.gr, διαδηλωτές κατά τη συμφωνίας των Πρεσπών και της παρουσίας Τσίπρα στην πόλη προσπάθησαν να ανηφορίσουν από τον Λευκό Πύργο προς το Παλέ Ντε Σπορ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν εντάσεις με τις δυνάμεις της αστυνομίας, που έκαναν προσαγωγές. Σύμφωνα με το thestival.gr, οι διαδηλωτές στη συνέχεια κινήθηκαν προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Εγνατία, ωστόσο μπλοκαρίστηκαν εκ νέου από τα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένταση και να γίνει χρήση χημικών από την αστυνομία.  

 

H αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 20 προληπτικές προσαγωγές, χωρίς να έχει γίνει γνωστό, εάν μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Επίσης, υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα στο Παλέ ντε Σπορ, χώρο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, καθώς και επί της Γρηγορίου Λαμπράκη.

Αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Καμάρα, όπου φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια. Σύμφωνα με τo thestival.gr, νεαρός στην Εγνατία που είχε ελληνική σημαία δέχτηκε επίθεση από άτομα που του επιτέθηκαν από πίσω, τον χτύπησαν στο κεφάλι και τράπηκαν σε φυγή. 

Sponsoed Post