ΗΠΑ: Αποζημίωση 5,2 εκατ. δολάρια σε γυναίκα που κόλλησε ΣΜΝ στο αυτοκίνητο του φίλου της

Το δικαστήριο τη δικαίωσε για τη μόλυνση που αποκόμισε κατά τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής στο ασφαλισμένο όχημα.
|
Gravity Images via Getty Images

Μια γυναίκα στις ΗΠΑ κέρδισε 5,2 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση από μια ασφαλιστική εταιρεία, αφού ισχυρίστηκε ότι προσβλήθηκε από σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα σε ένα αυτοκίνητο για το οποίο υπήρχε σχετικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Η ενάγουσα, μια γυναίκα από το Μιζούρι, λέει ότι έκανε σεξ με τον σύντροφό της σε ένα αυτοκίνητο ασφαλισμένο από την εταιρεία Geico. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ισχυρίζεται ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μολυνθεί από τον ιό HPV (ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων) επειδή ο σύντροφός της δεν της είπε ότι ήταν μολυσμένος.

Ο HPV μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία και μπορεί, επίσης, να οδηγήσει σε κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων.

Τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, η γυναίκα ενημέρωσε την Geico, μια εταιρεία με έδρα το Μέριλαντ, ότι σχεδίαζε να τους μηνύσει για 1 εκατομμύριο δολάρια, επειδή η ασφάλιση που είχε υπογράψει ο φίλος της μαζί τους θα έπρεπε να έχει καλύψει τους «τραυματισμούς και τις απώλειές» της.

Η Geico αρνήθηκε να πληρώσει για τον διακανονισμό, ισχυριζόμενη ότι ο «τραυματισμός» της δεν προέκυψε ως αποτέλεσμα «κανονικής χρήσης του οχήματος».

Ενας δικαστικός διαιτητής αποφάσισε εν τέλει ότι έπρεπε να της επιβληθεί αποζημίωση 5,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στη συνέχεια, η γυναίκα υπέβαλε αίτηση στο δικαστήριο της κομητείας του Τζάκσον ζητώντας να λάβει αυτά τα χρήματα ως αποζημίωση.

Την Πέμπτη, μια ομάδα τριών δικαστών του Εφετείου του Μιζούρι επικύρωσε την αξίωσή της, μετά από διάφορες προσφυγές της Geico.

Αλλά η εταιρεία λέει ότι σχεδιάζει να καταθέσει αγωγή σε ομοσπονδιακό επίπεδο, για να αποδείξει ότι η γυναίκα δεν καλύπτεται από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του φίλου της.

Πηγή: SkyNews