ΗΠΑ: Αγνοούμενος πεζοπόρος δεν απαντούσε στις κλήσεις των αρχών επειδή ήταν άγνωστος αριθμός

Τον έψαχναν επί 32 ώρες αλλά αυτός τους «γείωνε».
Helen H. Richardson via Getty Images

Ενας άνδρας που χάθηκε για 24 ώρες ενώ έκανε πεζοπορία στο ψηλότερο βουνό του Κολοράντο των ΗΠΑ αγνόησε επανειλημμένα τηλεφωνήματα από ομάδες διάσωσης επειδή προέρχονταν από άγνωστο αριθμό.

Ο πεζοπόρος δηλώθηκε εξαφανισμένος γύρω στις 20:00 στις 18 Οκτωβρίου, αφού δεν κατάφερε να επιστρέψει στο σημείο που διέμενε, ανέφεραν οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης της κομητείας Λέικ.

Οι επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τον άνδρα μέσω κλήσεων, γραπτών μηνυμάτων και μηνυμάτων τηλεφωνητή αγνοήθηκαν, σύμφωνα με τις αρχές.

Πέντε μέλη της ομάδας διάσωσης αναπτύχθηκαν γύρω στις 22:00 για να τον ψάξουν στις «περιοχές υψηλής πιθανότητας» στο όρος Ελμπερτ, αλλά επέστρεψαν γύρω στις 3 το πρωί το επόμενο πρωί αφού δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον αγνοούμενο πεζοπόρο στην κορυφή ύψους 4.401 μέτρων.

Μια δεύτερη ομάδα ξεκίνησε στις 7 το πρωί της επόμενης ημέρας για να ψάξει σε περιοχές όπου οι πεζοπόροι «συνήθως χάνουν τον δρόμο τους» και ανακάλυψαν ότι ο άνδρας είχε επιστρέψει στον τόπο διαμονής του περίπου στις 9:30 π.μ.

Ο πεζοπόρος είπε στις αρχές ότι είχε χάσει τον δρόμο του το βράδυ και «πήγε σε διάφορα μονοπάτια προσπαθώντας να εντοπίσει το σωστό» πριν τελικά φτάσει στο αυτοκίνητό του το επόμενο πρωί, περίπου 24 ώρες μετά την έναρξη της πεζοπορίας.

Ο άνδρας δεν είχε ιδέα ότι κάποιος τον αναζητούσε.

«Ενα αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι το άτομο αγνόησε τις επαναλαμβανόμενες τηλεφωνικές κλήσεις από εμάςμ επειδή δεν αναγνώριζε τον αριθμό», σύμφωνα με τις αρχές.

Περισσότερες από 32 ώρες αφιερώθηκαν στην αναζήτηση του.

(με πληροφορίες από Guardian)