ΔΙΕΘΝΕΣ
27/10/2020 08:09 EET | Updated 27/10/2020 09:14 EET

ΗΠΑ: Αγόρι τριών ετών νεκρό από το όπλο που περιεργαζόταν στο πάρτι των γενεθλίων του

Οι ενήλικες έπαιζαν χαρτιά όταν άκουσαν τον πυροβολισμό.

andreygonchar via Getty Images

Αγοράκι τριών ετών στο Τέξας των ΗΠΑ σκοτώθηκε καθώς περιεργαζόταν ένα όπλο ενώ στο σπίτι του γινόταν το πάρτι για τα γενέθλιά του.

Σύμφωνα με τις αρχές στης πόλης Πόρτερ, το δυστύχημα σημειώθηκε στο σπίτι του παιδιού. Ο μικρός τραυματίστηκε στο στήθος και διακομίστηκε σε σταθμό της πυροσβεστικής, όπου υπέκυψε όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Στη γιορτή για τα γενέθλια του παιδιού, στην οποία είχαν πάει μέλη της ευρύτερης οικογένειας και φίλοι, οι ενήλικοι άκουσαν έναν πυροβολισμό καθώς έπαιζαν χαρτιά.

Σύμφωνα με τις πρώτε πληροφορίες για την έρευνα της αστυνομίας το παιδί βρήκε πιστόλι που είχε πέσει από την τσέπη μέλους της οικογένειας, όπως αναφέρει και το ΝΒC

Τα δυστυχήματα αυτού του είδους έχουν πολλαπλασιαστεί στις ΗΠΑ μετά το κλείσιμο των σχολείων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, τονίζουν οργανώσεις οι οποίες αγωνίζονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης των πυροβόλων όπλων σε μια χώρα όπου το ένα τρίτο των ενηλίκων έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα.

«Καθώς περισσότερα παιδιά βρίσκονται στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι πιο σημαντικό παρά ποτέ να έχετε έναν χώρο ασφαλούς αποθήκευσης (των όπλων). Εξαρτώνται τόσα πολλά από αυτό», σχολίασε η Κριστίν Πάρκερ, εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Moms Demand Action στο Τέξας.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώνει η ΜΚΟ Everytown for gun safety, από την αρχή της χρονιάς έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 97 θάνατοι παιδιών και ανηλίκων από «αθέλητα» πυρά.

Το Τέξας συγκαταλέγεται στις αμερικανικές πολιτείες στις οποίες η νομοθεσία για τα πυροβόλα όπλα είναι από τις πιο χαλαρές στις ΗΠΑ, όπου το δικαίωμα της οπλοκατοχής και της οπλοφορίας είναι εγγυημένο δυνάμει της δεύτερης Τροπολογίας του Συντάγματος, όπως λένε οργανώσεις που τάσσονται υπέρ της οπλοκατοχής.

Πηγές: AFP, ΝΒC