ΗΠΑ: Υποψήφιος Γερουσιαστής καπνίζει μαριχουάνα στη διαφήμιση της προεκλογικής του καμπάνιας

Ο Γκάρι Τσέιμπερς ελπίζει ότι η διαφήμιση θα αποστιγματίσει τη χρήση κάνναβης και θα βοηθήσει να γίνει νόμιμη σε πανεθνικό επίπεδο.
LOADINGERROR LOADING
.
.
Gary Chambers / YouTube

Ο Γκάρι Τσέιμπερς, Δημοκρατικός από τη Λουιζιάνα που διεκδικεί την θέση του γερουσιαστή Τζον Κένεντι, κυκλοφόρησε ένα νέο προεκλογικό σποτ την Τρίτη που τον δείχνει να καπνίζει μαριχουάνα.

Η διαφήμιση, με τίτλο «37 Seconds», παρουσιάζει τον Tσέιμπερς να καπνίζει μαριχουάνα καθώς εξετάζει τις φυλετικές ανισότητες των συλλήψεων που σχετίζονται με τη μαριχουάνα και το κόστος που σχετίζεται με την επιβολή της νομοθεσίας κατά της μαριχουάνας.

«Οι μαύροι έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να συλληφθούν για νόμους περί μαριχουάνας από ότι οι λευκοί», λέει στη διαφήμιση ο Τσέιμπερς, ένας ακτιβιστής της προοδευτικής κοινότητας των Μαύρων.

Ο Τσάμπερς είναι ένας από τους δύο Δημοκρατικούς που διεκδικούν την ευκαιρία να αρνηθούν στον Κένεντι μια δεύτερη θητεία στη Γερουσία. Ο Ρεπουμπλικανός από τη Λουιζιάνα είναι σταθερός σύμμαχος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και το φαβορί να κερδίσει την επανεκλογή του στη συντηρητική πολιτεία.

«Ελπίζω ότι αυτή η διαφήμιση όχι μόνο να αποστιγματίσει τη χρήση μαριχουάνας, αλλά και ανοίξει το μονοπάτι για να νομιμοποιηθεί αυτό το ευεργετικό ναρκωτικό και να δοθεί συγχώρεση σε όσους συνελήφθησαν λόγω μιας ξεπερασμένης ιδεολογίας», πρόσθεσε.

Κι άλλοι υποψήφιοι του Κογκρέσου έχουν στο παρελθόν καπνίσει μαριχουάνα σε βίντεο καμπάνιας ώστε να τονίσουν την προσπάθεια νομιμοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του πιο πρόσφατου, ενός υποψηφίου της Βουλής στο Ιλινόις το 2019.

Η ψυχαγωγική χρήση μαριχουάνας είναι νόμιμη σε 18 πολιτείες και στην περιφέρεια της Κολούμπια. Καθώς η νομιμοποίηση είναι ευρέως δημοφιλής στον αμερικανικό λαό, περισσότερες πολιτείες είναι πιθανό να ενταχθούν στις τάξεις τους τα επόμενα χρόνια.

Δημοφιλή