ΗΠΑ: Ο κορονοϊός χαρίζει την ελευθερία σε φυλακισμένους

Δίνεται έμφαση στις ευπαθείς ομάδες και σε αυτούς που δεν έχουν ποινικά αδικήματα.
Η φυλακή του Ράικερς Άιλαντ στη Νέα Υόρκη.
Η φυλακή του Ράικερς Άιλαντ στη Νέα Υόρκη.
DougSchneiderPhoto via Getty Images

Οι φυλακές των ΗΠΑ αναγκάζονται να αφήσουν ελεύθερους τους κρατουμένους, καθώς οι περιπτώσεις μολύνσεων από κορονοϊό αυξάνονται διαρκώς.

Η Νέα Υόρκη λίγες ημέρες μετά το Λος Άντζελες και το Κλίβελαντ που απελευθέρωσαν εκατοντάδες κρατούμενους, απελευθερώνει και εκείνη κρατούμενους που έχουν προσβληθεί από τον ιο, δήλωσε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο, την Τετάρτη, 18 Μαρτίου.

Οπως ανέφερε θα υπάρξει συνάντηση των αξιωματούχων της Νέας Υόρκης προκειμένου να αποφασιστεί ποιοί θα αποφυλακιστούν, δίνοντας έμφαση στις περιπτώσεις αυτών που συνελλήφθησαν για αδικήματα που δεν είναι ποινικά αλλά και των ευπαθών ομάδων.

Η ανακοίνωσή του ήρθε λίγες ώρες αφού ένας φύλακας και ένας κρατούμενος είχαν δοκιμαστεί θετικά για κοροναϊό στη φυλακή του Ράικερς Άιλαντ, εκεί όπου ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, ηλικίας 68 ετών, κρατείται.

Ο Γουάινσταιν σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να μεταφερθεί σε διαφορετική κρατική φυλακή.

Άλλες φυλακές της Νέας Υόρκης, όπως η Σινγκ Σινγκ, είχαν κρατούμενους που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ενώ πέθανε και ένας εργαζόμενος που επίσης είχε προσβληθεί.

Την ίδια ώρα στο Λος Αντζελες, την πόλη με τις μεγαλύτερες σε πληθυσμό φυλακές, περίπου 22.000 στο σύνολο, έχουν αφεθεί ελεύθεροι 600 κρατούμενοι.

Οσο για τις συλλήψεις αυτές έχουν μειωθεί από τις αρχές Μαρτίου, στις 60 ανά Σαββατοκύριακο, ενώ πριν ήταν κατά μέσο όρο 300.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί πως οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες ετοιμάζονται να σταματήσουν τις απελάσεις ενώ θα μειωθούν στο ελάχιστο οι συλλήψεις.

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

Πηγή: BBC

Πήγαινε στην αρχική σελίδα