ΗΠΑ: Πάνω από 2.000 διατηρημένα νεκρά έμβρυα αποκαλύφθηκαν σε σπίτι γιατρού

Τα βρήκε η οικογένειά του μετά τον θάνατό του.
Beeldbewerking via Getty Images

Δεν έχει προηγούμενο η αποκάλυψη που έγινε μετά τον θάνατο ενός γνωστού για τις αμβλώσεις γιατρού στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, καθώς βρέθηκαν στο σπίτι του απομεινάρια περισσότερων από 2.000 νεκρά έμβρυα (για την ακρίβεια 2.246). Η ίδια η οικογένεια κάλεσε τις αρχές για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Ο γιατρός Ούλριχ Κλόπφερ πέθανε στις 3 Σεπτεμβρίου. Υπό την διεύθυνσή του λειτουργούσε γυναικολογική κλινική που ειδικευόταν στις αμβλώσεις μέχρι και το 2015, πριν ανασταλεί η άδεια λειτουργίας της.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένειά του ανέφερε ότι οι ίδιοι κάλεσαν σοκαρισμένοι για βοήθεια μετά τον θάνατό του για να αφαιρεθούν από την κατοικία τους τα νεκρά έμβρυα με σωστό τροπο, για τα οποία δεν ήξεραν τίποτα. Οι αρχές πράγματι εντόπισαν τα νεκρά μωρά στο σπίτι του θανόντος. Ο ιατροδικαστής τα πήρε από το σπίτι και σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη, η οικογένεια του γιατρού συνεργάζεται για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης έρευνας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είχαν πραγματοποιηθεί αμβλώσεις στο σπίτι του, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Κλόπφερ πέθανε σε ηλικία 75 ετών. Ξεκίνησε τις εκτρώσεις το 1974 και αναφέρεται ότι έδωσε τέλος σε περίπου 30.000 εγκυμοσύνες. Έχασε την άδεια λειτουργίας της κλινικής, όταν δεν ανέφερε την άμβλωση που έκανε σε 13χρονο κορίτσι.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Πηγές: CNN , Heavy

Popular in the Community