ΔΙΕΘΝΕΣ
19/04/2019 13:06 EEST | Updated 19/04/2019 13:09 EEST

ΗΠΑ: Πέταξε την 5χρονη κόρη του από γέφυρα επειδή πίστευε ότι ήταν δαιμονισμένη

Κρίθηκε ένοχος για δολοφονία πρώτου βαθμού.

Associated Press

Ένας άντρας στις ΗΠΑ κρίθηκε ένοχος για δολοφονία πρώτου βαθμού επειδή πέταξε την 5 ετών κόρη του από γέφυρα επειδή σύμφωνα με το δικαστήριο δνε ήθελε να την αποκτήσουν η μητέρα και η γιαγιά της. Καταδικάστηκε σε ισόβια, αν και οι δικηγόροι του υποστήριξαν πως ήταν τρελός και νόμιζε ότι έτσι θα την έσωζε.

Οι δικαστές στο Κλιργουότερ στην Φλόριντα, συζητούσαν για περίπου 7 ώρες, για 2 ημέρες, πριν καταδικάσουν τον Τζον Τζοντσακ, τον οποίο οι εισαγγελείς τον παρουσίασαν ως έναν άνδρα που σκότωσε την κόρη του μόνο για να πάρει εκδίκηση.

Κανένας δεν αμφισβήτησε ότι ο 29χρονος κατηγορούμενος πέταξε την κόρη του στον κόλπο του λιμανιού Τάμπα τον Ιανουάριο του 2015 και ότι έχει μια μακρά ιστορία ψυχικών προβλημάτων.

Associated Press

Από την μια μεριά, οι εισαγγελείς υποστήριξαν πως ο Τζόντσακ έδρασε από θυμό επειδή φοβόταν πως θα του πάρουν την κόρη του, Φοίβη, ενώ οι δικηγόροι του υποστήριξαν πως αγαπούσε την κόρη του όσο τίποτα στον κόσμο και ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι έδρασε εν βρασμώ.

Μάλιστα, υποστήριξαν πως είχε αυταπάτες οι οποίες τον οδήγησαν να πιστέψει ότι η Φοίβηήταν δαιμονισμένη και ότι ο αρχάγγελος Μιχαήλ ερχόταν να την πάρει. Για αυτό και την πέταξε από την γέφυρα, για να την προστατέψει.

Δώδεκα ώρες πριν τον θάνατό της, ο Τζόντσακ , είχε πάει σε τρεις εκκλησίες φορώντας πιτζάμες και κρατώντας την μικρή στα χέρια του, ζητώντας της να του μεταφράσει μια σουηδική βίβλο της προ γιαγιάς του, με την οποία είχε πάθει εμμονή. Πίστευε ακόμα πως η Φοίβη δεν ήταν δική του κόρη.

ASSOCIATED PRESS

Την επόμενη μέρα, ένας αστυνομικός ακολούθησε το αυτοκίνητό του αλλά δεν πλησίασε αρκετά για να δει την πινακίδα και δεν ήξερε ότι η Φοίβη ήταν μέσα. 

Όταν έφτασαν στην κορυφή της γέφυρας, ο Τζόντσακ σταμάτησε το όχημα και βγήκε έξω. Ο αστυνομικός, φοβούμενος ότι μπορεί να ήταν ενέδρα, τράβηξε το όπλο του και φώναξε στον 29χρονο να του δείξει τα χέρια του. Δεν είχε όπλο.

Ο Τζόντσακ  φώναξε στον αστυνομικό «Δεν έχεις ελεύθερη βούληση», σήκωσε την Φοίβη από το πίσω κάθισμα, την κράτησε για λίγα δευτερόλεπτα και μετά την άφησε να πέσει από την γέφυρα. Στη συνέχεια, προσπάθησε να διαφύγει με το αυτοκίνητο, αλλά σύντομα συνελήφθη.

Ο αστυνομικός κατέβηκε την σκάλα που υπήρχε στην άκρη της γέφυρας, αλλά επειδή είχε βραδιάσει, δεν μπόρεσε να εντοπίσει την Φοίβη μέσα στο νερό. Κάλεσε τους λιμενοφύλακες οι οποίοι βρήκαν το άψυχο σώμα της μικρής, μερικές ώρες αργότερα.

 

 Πηγή: Associated Press