ΗΠΑ: Πέθανε από κορονοϊό η δασκάλα με τις αγκαλιές των μαθητών που είχαν γίνει παγκόσμιο viral

Μετά από τρεις μήνες μάχης με την Covid-19. Ηταν μόλις 35 ετών.
GoFundme/Mario Blancas

Το χαμόγελο και η θετική της στάση είναι αυτά που θα θυμάται η οικογένεια και η σχολική κοινότητά της καθώς θρηνούν την απώλεια μιας αγαπημένης δασκάλας.

Η Ζελίν Μπλάνκας, δασκάλα πρώτης τάξης σε δημοτικό σχολείο στο Ελ Πάσο του Τέξας, πέθανε τη Δευτέρα, σκορπίζοντας θλίψη όχι μόνο στους δικούς της ανθρώπους αλλά σε όλη την παγκόσμια κοινότητα.

Η Μπλάνκας έγινε παγκοσμίως γνωστή από ένα βίντεο που είχε αναρτήσει στο twitter τον Δεκέμβριο του 2018, στο οποίο αποτυπωνόταν ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο είχε μάθει στους μικρούς μαθητές της να χαιρετιούνται κάθε πρωί.

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει πάνω από 22 εκατ. προβολές.

Η άτυχη εκπαιδευτικός βρέθηκε θετική στον κορονοϊό στις 20 Οκτωβρίου και ημέρες αργότερα, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο. Μετά από εβδομάδες άρχισε να δείχνει σημάδια ανάρρωσης και να στέκεται πάλι στα πόδια της.

Ομως ξαφνικά τα επίπεδα οξυγόνου της μειώθηκαν πάλι και διασωληνώθηκε στις 22 Νοεμβρίου.

Η κατά τα άλλα υγιής 35χρονη δεν βγήκε ποτέ από τον αναπνευστήρα. Πέρασε δύο μήνες στο νοσοκομείο πριν πεθάνει από επιπλοκές της Covid-19.

Η Ζελίν Μπλάνκας αφήνει πίσω της τους γονείς της, τον αδερφό της και την ανιψιά της, τη Ναταλία. Τα μωρά της ήταν τα δύο σκυλιά της, ο Ρόκι και ο Τσίκο.

(με πληροφορίες από CNN)

Δημοφιλή