ΔΙΕΘΝΕΣ
17/09/2019 13:50 EEST | Updated 17/09/2019 13:57 EEST

ΗΠΑ: Πέθανε το κοριτσάκι που πήγε για κολύμπι και κόλλησε εγκεφαλοφάγα αμοιβάδα

Μετά από μια εβδομάδα σκληρής μάχης στην Εντατική.

Michael Jones / EyeEm via Getty Images

Η μικρή Λίλι Μάε Αβαντ, που πήγε για κολύμπι σε ποταμό και κόλλησε αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο, έχασε τελικά τη σκληρή μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή.

Το 10χρονο κορίτσι από το Τέξας, πέθανε στο νοσοκομείο μετά από μια εβδομάδα στην εντατική. Το σχολείο της επιβεβαίωσε ότι έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Skynews.

Σε μια δημοσίευση στο Facebook, στη σελίδα που δημιουργήθηκε για να στηρίξει τη Λίλι, το σχολείο τόνισε πως όλοι είναι «βαθιά λυπημένοι» από την απώλειά της, προσθέτοντας: «Ηταν σπουδαία μαθήτρια, αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι η Λίλι ήταν ένα καταπληκτικό πρόσωπο και φίλη για όλους. Ηταν αγαπητή, καλοσυνάτη, γεμάτη σεβασμό και και είχε μια όμορφη καρδιά».

Η οικογένεια ελπίζει να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για τη σπάνια αμοιβάδα, η οποία μπορεί να βρεθεί σε ζεστά γλυκά νερά όπως σε λίμνες, ποτάμια και θερμές πηγές.

Από 145 γνωστές υποθέσεις στις ΗΠΑ μεταξύ 1962 και 2018, μόνο τέσσερα άτομα έχουν επιβιώσει, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Το ποσοστό θνησιμότητας υπερβαίνει το 97%.

Πηγή: Skynews