ΗΠΑ: Γεννήθηκε γατάκι με δύο πρόσωπα

Και η οικογένεια το έχει λατρέψει.

Ενα σπάνιο φαινόμενο κατέγραψε μια οικογένεια στο Όρεγκον όταν συνειδητοποίησε πως ένα από τα νεογέννητα γατάκια που έφερε στην ζωή η γάτα της είχε δύο πρόσωπα.

Το όνομα του μικρού είναι «Biscuits».

Όπως λέει η μητέρα της οικογένειας, το γατάκι μπορεί να φάει μόνο με το ένα στόμα, ενώ χρησιμοποιεί και τα δύο.

Το προσδόκιμο ζωής για ένα τέτοιου είδους πλάσμα είναι συνήθως πολύ μικρό, ωστόσο η οικογένεια εκφράζει την αισιοδοξία της.

Τα εν λόγω ζωάκια είναι γνωστά ως «οι γάτες του Ιανού» λόγω του θεού των Ρωμαίων, Ιανού, που στην μυθολογία απεικονίζονταν με δύο πρόσωπα.

Η οικογένεια σκοπεύει να κρατήσει στο σπίτι το μικρό γατάκι αφού όλα τα μέλη της το έχουν αγαπήσει.

«Έχουμε λάβει δεκάδες μηνύματα που εκφράζουν ενδιαφέρον για τον μικρό μας φίλο. Όμως δεν υπάρχει περίπτωση να τον δώσουμε», διευκρινίζει ο πατέρας της οικογένειας.

«Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να το κρατήσουμε στην ζωή», συμπληρώνει η μητέρα.

Στο παρελθόν έχουν καταγραφεί αντίστοιχα περιστατικά.

H τελευταία γνωστή για τα δύο πρόσωπά της γάτα πέθανε το 2014 μετά από 15 χρόνια. Ονομαζόταν Φρανκ και Λούι, ενώ πολλοί την φώναζαν «Φρανκλούι». Το ζωάκι μπήκε στο βιβλίο Γκίνες για τα χρόνια που έζησε, πράγμα σπανιότατο για πλάσματα σαν κι αυτά.

«Δυστυχώς τα ζώα αυτά δεν ζουν για πολύ εξαιτίας προβλημάτων υγείας που προκύπτουν ακριβώς λόγω της κατάστασής τους αυτής», είχε δηλώσει στο παρελθόν η Λέσλι Λάιονς, από το πανεπιστήμιο του Μιζούρι.

Η καθηγήτρια εξηγεί πως η μορφή των ζώων οφείλεται σε κάποια γενετική ανωμαλία που δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί.

Για παράδειγμα, οι γάτες του Ιανού μπορεί πιθανότατα να έχουν υπερβολικές δόσεις μιας πρωτεϊνης η οποία παίζει ρόλο στον σχηματισμό ενός προσώπου ενός ζώου κατά την ανάπτυξη. Σε ορισμένα πειράματα, τα έμβρυα πουλερικών γεννήθηκαν με δύο ράμφη.

Δημοφιλή