Ένταση και προσαγωγές στην πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Στις δεκατρείς οι προσαγωγές.
.
.
Eurokinissi

Σε δεκατρείς προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα τής Τετάρτης, κατά τη διάρκεια συγκέντρωση αντιεξουσιαστών σε ένδειξη συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει τα Προπύλαια και τον πεζόδρομο τής Κοραή αρκετή ώρα πριν από τις έξι το απόγευμα, οπότε και ήταν προγραμματισμένη η συγκέντρωση.

Περισσότερα από διακόσια άτομα εμφανίστηκαν στην διασταύρωση τής Ιπποκράτους με την Πανεπιστημίου, με τους ένστολους να τους απαγορεύουν να κινηθούν προς τα Προπύλαια και σε εκείνο το σημείο προκλήθηκε ένταση.

Διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ για λίγο επιχείρησε και ο Αίαντας, η υδροφόρα της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση τής Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ”οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα για να αποτρέψουν την κατάληψη του οδοστρώματος, δέχθηκαν επίθεση με χρήση πυροσβεστήρων από τους συγκεντρωμένους, τους οποίους απώθησαν με περιορισμένη χρήση των αναγκαίων μέσων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση.”

Συγκέντρωση από μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έγινε και στην Πλατεία Συντάγματος, χωρίς όμως εκεί να προκληθεί ένταση, με τους διαδηλωτές να αποχωρούν μέσα σε τριάντα λεπτά της ώρας.

Δημοφιλή