Ένταση δημιουργήθηκε το μεσημέρι μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και αγροτών στον κόμβο του Ε65 στην Καρδίτσα, όταν δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα γεωργών και κτηνοτρόφων να ανέβουν με τα τρακτέρ τους στον Ε65.

Αυτή η άρνηση προκάλεσε την αντίδραση των συγκεντρωμένων οι οποίοι τελικά ανέβηκαν με τα πόδια στον αυτοκινητόδρομο. Έγινε ρίψη χημικών, ενώ σημειώθηκαν και συμπλοκές.

Advertisement
Advertisement

Από τους χώρους των προ-συγκεντρώσεων, οι αγρότες του νομού Λάρισας, έφτασαν στον κόμβο της Γυρτώνης ώστε να προχωρήσουν στην συγκρότηση αγροτικού μπλόκου.

 

 

Ισχυρή είναι η αστυνομική παρουσία στο σημείο, ενώ συνεχιζόταν το κονβόι των αγροτών που έφταναν με τα αγροτικά τους μηχανήματα.

Το σημείο αυτό θεωρείται στρατηγικό, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα συγκέντρωσης αγροτών από διάφορες περιοχές του νομού Λάρισας.

Παράλληλα, αναμενόταν να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο σημείο από τους διαμαρτυρόμενους αγρότες, ώστε να αποφασιστεί εάν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του οδικού δικτύου.

Advertisement

 

 

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, για λόγους ασφαλείας λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων, από την 12.15΄σήμερα και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων:

Advertisement

(α) Στην ΕΟ Καρδίτσας-Λάρισας, από την 8η χ/θ (ισόπεδος κυκλικός κόμβος Δέλτα Παλαμά) έως την 11η χ/θ (1η διασταύρωση Ματαράγκας – έξοδος ΒΙΠΕ).

(β) Στην ΕΟ Καρδίτσας-Λαμίας, από την 8η χ/θ (ισόπεδος κυκλικός κόμβος Δέλτα Παλαμά) έως την 15η χ/θ (διασταύρωση Καρποχωρίου-αερογέφυρα Σοφάδων).

 

Advertisement

 

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως εξής:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας από και προς Λάρισα:

Advertisement

Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο Δέλτα Παλαμά, μέσω των ΤΚ Γοργοβιτών – ΒΙΠΕ και είσοδο στην Επ. Οδ. Καρδίτσας-Λάρισας (ύψος 1ης διασταύρωσης Ματαράγκας) και αντίστροφα.

Advertisement

Κατεύθυνση κυκλοφορίας από και προς Λαμία:

Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο Δέλτα Παλαμά, μέσω των ΤΚ Αγίων Θεοδώρων, Καρποχωρίου και είσοδο στην ΕΟ Τρικάλων-Καρδίτσας-Ν. Μοναστηρίου (ύψος αερογέφυρας Σοφάδων) και αντίστροφα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement