Επεισόδια στο Σύνταγμα: Τα «πολεμοφόδια» που βρήκε η ΕΛ.ΑΣ.

Φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα.
.
.
ΕΛΑΣ

Στη δημοσιότητα έδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής φωτογραφίες από αντικείμενα που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν σε μαθητική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν μολότοφ, έτοιμες για χρήση, πυρσό, κροτίδες, κουκούλα full-face και τσάντες με πέτρες.

Τα επεισόδια ξέσπασαν στις 11.00 το πρωί στο Σύνταγμα, από όπου πέρασε η πορεία. Άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, πέταξαν μολότοφ και φωτοβολίδες στα ΜΑΤ, που απάντησαν με χημικά και κροτίδες κρότου λάμψης.

Οι νεαροί υποχώρησαν από την οδό Αμαλίας με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Συγγρού, όπου και διαλύθηκαν.

Βασικό αίτημα των διαδηλωτών είναι η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή. Ζητούν, μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, επαρκές προσωπικό καθαριότητας και κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Το κεντρικό σύνθημα είναι «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση κι υγεία σε κάθε μαθητή» και στο συλλαλητήριο συμμετέχουν -και το στηρίζουν- σύλλογοι εκπαιδευτικών, φοιτητικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, γονείς, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στις περιφέρειες, στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλες υπηρεσίες.

.
.
ΕΛΑΣ
.
.
ΕΛΑΣ
.
.
ΕΛΑΣ
.
.
ΕΛΑΣ
,
,
ΕΛΑΣ

Δημοφιλή