Επιχειρήσεις της αστυνομίας για την εκκένωση κτιρίων της Αθήνας που τελούν υπό κατάληψη

Επιχειρήσεις της αστυνομίας για την εκκένωση κτιρίων της Αθήνας που τελούν υπό κατάληψη
tatakis via Getty Images

Σε δέκα προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εκκένωσης καταλήψεων στην Αθήνα τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Πιο συγκεκριμένα αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στην κατάληψη Gare στα Εξάρχεια, ένα κτίριο που είχε εκκενωθεί ξανά τον Νοέμβριο του 2017, αλλά γρήγορα πέρασε πάλι σε χέρια αντιεξουσιαστών. Η δεύτερη επιχείρησης εκκένωσης γίνεται στην οδό Ζαΐμη 11, επίσης στα Εξάρχεια, ενώ η Τρίτη στο κτίριο της οδού Ματρόζου 45 στο Κουκάκι.

Να θυμίσουμε ότι κατά την πρώτη επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Gare, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει εμπρηστικούς μηχανισμούς, μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό και καδρόνια, ενώ είχαν συλληφθεί τέσσερα άτομα. Μεταξύ τους και ένα που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και κατά τη διάρκεια της εφόδου επιτέθηκε εναντίον των αστυνομικών.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, Indymedia, αναφέρεται:

«Στις 6:15 μια μικτή δύναμη ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ασφαλιτών εισέβαλε στην Κατάληψη GARE. Δέκα λεπτά αργότερα ξεκίνησε επιχείρηση στην Κατάληψη Ματρόζου της κοινότητας καταλήψεων Στέγης και Αγώνα Κουκακίου. Υπάρχει έντονη κινητικότητα μπάτσων στη γειτονιά των Εξαρχείων. Ενδεχομένως να ακολουθήσουν κι άλλες εισβολές σε Εξάρχεια και Κουκάκι.