ΕΣΩ 2023 Meet the speakers: Grimshaw Architects

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, η ημερίδα ΕΣΩ επιστρέφει για 11η συνεχόμενη χρονιά, στην Αίθουσα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
archisearch.gr

Η ΕΣΩ ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους σημαντικότερους εκπροσώπους της εγχώριας και διεθνούς αρχιτεκτονικής και δημιουργικής σκηνής γύρω από τη θεματική ‘Multiverse’ που προτείνει τη συνύπαρξη πολλών και διαφορετικών μορφών φυσικής και τεχνητής ζωής.

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε (early bird & φοιτητικό στα 25 ευρώ). Κλείστε τώρα τα εισιτήριά σας, εδώ!

Εστιάζουμε σε έναν βιώσιμο τρόπο φυσικής κατοίκησης στον πλανήτη μας. Λαχταρούμε τις βασικές αρχές της συνύπαρξης ενώ αγωνιζόμαστε να προστατεύσουμε την ατομικότητα. Μπαίνουμε στον άγνωστο κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Εξερευνούμε ψηφιακούς κόσμους φτιαγμένους από ανθρώπους για ανθρώπους.

Το φετινό θέμα, «MULTIVERSE», γεφυρώνει περαιτέρω τις θεωρίες για τη συνεχιζόμενη αλλαγή με τις πρώτες τους επιροές στους τομείς της αρχιτεκτονικής, του σχεδιασμού και των τεχνών.

“Το “MULTIVERSE” προτείνει πολλαπλά συνυπάρχοντα περιβάλλοντα.”

Οι Grimshaw Architects και η ελληνίδα αρχιτεκτόνισσα και μέλος τους, Χρύσα Σταματοπούλου θα βρεθούν ανάμεσα στους ομιλητές της φετινής διοργάνωσης ΕΣΩ 2023. Η διάλεξή τους θα έχει τίτλο “Συνδέοντας την κοινωνία: Πώς τα έργα υποδομών σχεδιασμένα γύρω από τους ανθρώπους δημιουργούν νέους πυρήνες-προορισμούς.”

Κάθε πόλη είναι μοναδική λόγω των ανθρώπων της. Οι Grimshaw architects, κατασκευάζοντας έργα υποδομών που όχι μόνο τους υποστηρίζουν, αλλά τους παροτρύνουν να αναπτυχθούν, έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν πυρήνες-προορισμούς που δίνουν ζωή στης αρτηρίες της πόλης.

“Μέσα από τα έργα τους και τη συνολική ιδεολογία που πρεσβέυει το γραφείο τους, οι Grimshaw Architects αποτελούν ένα μέρος ιδεών και εφευρέσεων, που οδηγείται από την έντονη επιθυμία να συνδέσουν τους ανθρώπους μεταξύ τους με τον κόσμο και το περιβάλλον γύρω μας.”

THE EDEN PROJECT: THE BIOMES
archisearch.gr
THE EDEN PROJECT: THE BIOMES
THE EDEN PROJECT: THE BIOMES
archisearch.gr
THE EDEN PROJECT: THE BIOMES

Οι αρχιτέκτονες της ομάδας Grimshaw αναγνωρίζουν τον επείγοντα χαρακτήρα των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας και το καθήκον τους είναι να προσφέρουν αρχιτεκτονική και σχεδιασμό που να ταιριάζουν καλύτερα σε αυτόν, δημιουργώντας βιώσιμα περιβάλλοντα για ένα ακμάζον μέλλον.

Οι Grimshaw architects είναι μια διεθνής αρχιτεκτονική εταιρεία που παρέχει κτίρια, υποδομές και χώρους που στηρίζονται στις αρχές του ανθρώπινου, διαρκούς, βιώσιμου σχεδιασμού. Πρόκειται για έργα μεγάλης κλίμακας και επεμβάσεις σε μητροπολιτικά κέντρα που στόχο έχουν την ομαλή ροή της καθημερινότητας των κατοίκων τους αλλά και την συνολική βελτιστοποίηση των ίδιων των πόλεων.

INTERNATIONAL TERMINAL WATERLOO
archisearch.gr
INTERNATIONAL TERMINAL WATERLOO
INTERNATIONAL TERMINAL WATERLOO
archisearch.gr
INTERNATIONAL TERMINAL WATERLOO

Ενδεικτικά έργα που έχουν φέρει εις πέρας οι Grimshaw Architects και αποτελούν σημεία κατατεθέν της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και του βιώσιμου σχεδισμού είναι τα: The Eden Project: The Biomes (Cornwall, UK) , International Terminal Waterloo (London, UK), London Bridge Station (London, UK). Περισσότερα έργα τους μπορείτε να βρείτε, εδώ.

Με γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Ντουμπάι, τη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ, η Grimshaw απασχολεί πάνω από 600 άτομα προσωπικό. Το διεθνές χαρτοφυλάκιο της παγκοσμίου φήμης ομάδας καλύπτει όλους τους σημαντικούς τομείς και έχει τιμηθεί με περισσότερα από 200 διεθνή βραβεία σχεδιασμού.

LONDON BRIDGE STATION
archisearch.gr
LONDON BRIDGE STATION
LONDON BRIDGE STATION
archisearch.gr
LONDON BRIDGE STATION

Τίτλος ΕΣΩ 2023 – MULTIVERSE
Τυπολογία Συνέδριο, Αρχιτεκτονική, Design
Τοποθεσία Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ημερομηνία 24 Μαΐου 2023

Λίγα λόγια για τους αρχιτέκτονες

Η Χρύσα Σταματοπούλου είναι αρχιτέκτονας μέλος των Grimshaw London, όπου δουλεύει σε έργα υποδομών μεγάλης κλίμακας. Έχει εργαστεί στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία σε έργα μεταφορών και υποδομών καθοριστικής σημασίας για τις πόλεις στις οποίες αυτά έχουν κατασκευαστεί. Εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο το κάθε έργο επηρεάζει τους ανθρώπους, την κινητικότητα και τις συνδέσεις, καθώς και την ενσωμάτωση του στο κτισμένο και άκτιστο περιβάλλον. Η Χρύσα είναι ενεργός υποστηρικτής της προσβασιμότητας στην αρχιτεκτονική και συνεργάζεται με εκπαιδευτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στη διοργάνωση μαθητικών σχεδιαστικών διαγωνισμών.