Έστησαν «μονάδα – πρότυπο» για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης

Εντυπωσιασμένοι δηλώνουν ακόμα και οι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας.
skaman306 via Getty Images

Εντυπωσιασμένοι δηλώνουν ακόμα και οι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας από τον τρόπο που μία σπείρα έστησε τη μονάδα υδροπονίκης καλλιέργειας κάνναβης στην περιοχή του Άγιου Ιωάννη Ρέντη.

Τον Οκτώβριο του 2021, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, τα δύο αρχηγικά στελέχη έστησαν μία εταιρεία – βιτρίνα για την εμπορία λευκών ειδών, βάζοντας ως αχυράνθρωπο – ιδιοκτήτη έναν υπήκοο Ρουμανίας. Έναν μήνα αργότερα ενοικίασαν για λογαριασμό της εταιρείας ένα ακίνητο, το οποίο χρησιμοποίησαν αποκλειστικά για την παράνομη δραστηριότητά τους, αλλά εξωτερικά φαινόταν ως εγκαταλελειμμένο, για να μην κινούν υποψίες.

Μέσα στο ακίνητο αυτό εντόπισαν τρεις χώρους, όπου είχαν τοποθετήσει τα φυτά, ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξής τους, έναν τέταρτο χώρο, ο οποίος λειτουργούσε ως ξηραντήριο, και έναν πέμπτο, όπου είχαν εγκαταστήσει το συσκευαστήριο και από εκεί έβγαζαν αεροστεγείς συσκευασίες του μισού κιλού με την κάνναβη.

Είχαν φροντίσει ακόμα και να επέμβουν στον μετρητή της ΔΕΗ, ώστε να μην καταγράφει την πραγματική κατανάλωση και να φαίνεται ότι ο χώρος δεν λειτουργεί.

Μέσα στο ακίνητο έμενε ένας 52χρονος, από την Αλβανία, ο οποίος είχε το ρόλο του κηπουρού – φύλακα. Αυτός δεν έβγαινε ποτέ από τον χώρο και μάλιστα τον κλείδωναν εξωτερικά, για να φαίνεται εγκαταλελειμμένος ο χώρος.

Μία φορά την εβδομάδα τον επισκεπτόταν ένας 44χρονος ομοεθνής του και μέλος του κυκλώματος, ο οποίος του πήγαινε τρόφιμα, λιπάσματα και φάρμακα για τα φυτά. Αυτός, για να αποφύγει τη σύλληψη, χρησιμοποιούσε ένα όχημα με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, καλής ποιότητας, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε ίδιας μάρκας, ίδιου τύπου και χρώματος, και εάν γινόταν έλεγχος θα εμφανιζόταν ότι ανήκει σε μία γυναίκα, η οποία δεν απασχολεί τις αρχές.

Τα στελέχη της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος εκμεταλλεύτηκαν πληροφορίες και δεδομένα και έφθασαν στην ταυτοποίηση των δύο αρχηγικών στελεχών, του «μεταφορέα» και του «κηπουρού». Συνέλαβαν συνολικά 3 άτομα, ενώ αναζητούν τον δεύτερο «αρχηγό».

Βάσει των φυτών, που εντόπισαν μέσα στην αποθήκη, υπολογίζουν ότι τα έσοδα της σπείρας θα ξεπερνούσαν τις εκατό χιλιάδες ευρώ το δίμηνο.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα