ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/10/2020 14:31 EEST

Εταιρεία με φρένα φορτηγών στέλνει το πιο ξεχωριστό μήνυμα για τον καρκίνου του μαστού

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.

Huffpost GR

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, με χιλιάδες καμπάνιες και μηνύματα ανά τον κόσμο να υπενθυμίζουν την τεράστια σημασία των προληπτικών ελέγχων στην πορεία της νόσου.

Σύμφωνα, άλλωστε, με το Υπουργείο Υγείας, ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες, με περίπου 1 στις 9 να κινδυνεύει να νοσήσει κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής της. Στην Ελλάδα, τα νέα περιστατικά ανέρχονται σε περίπου 4.500 ετησίως, ενώ οι θάνατοι σε περίπου 1.600. Αν, ωστόσο, ο καρκίνος του μαστού διαγνωσθεί αρκετά γρήγορα, πριν επεκταθεί σε άλλα όργανα, το πενταετές ποσοστό επιβίωσης ξεπερνά το 95%.

Ανάμεσα, λοιπόν, στα εγχώρια posts που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ξεχώρισε το πρωτότυπο γραφιστικό της «Πετρομελίδης και ΣΙΑ Ο.Ε.», μίας εταιρείας με φρένα φορτηγών από τη Θεσσαλονίκη που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τη διαφορά με τις κοινωνικές της καμπάνιες.

«Στόχος μας κάθε χρόνο είναι μέσα από μηνύματα και καμπάνιες να ευαισθητοποιήσουμε όλο και περισσότερο κόσμο γύρω από τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Φέτος, αποφασίσαμε να μετατρέψουμε τη γνωστή ροζ κορδέλα της ευαισθητοποίησης γύρω από τη νόσο σε μία ζώνη ασφαλείας, παραλληλίζοντας τη σημασία της με αυτή των προληπτικών εξετάσεων. Για να συνεχίσουμε να “οδηγούμε με ασφάλεια” στο μεγάλο ταξίδι της ζωής», ανέφερε ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Περιεχομένου της εταιρείας, Ευθύμιος Σαββάκης.