Εξάρχεια: Αποκαλυπτικές εικόνες από την εξαθλίωση των μεταναστών στα υπό κατάληψη κτίρια

Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση.

Με αποκαλυπτικές εικόνες από τις τραγικές συνθήκες στις οποίες ζούσαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από υπό κατάληψη κτίρια στα Εξάρχεια, απαντά η κυβέρνηση στην κριτική της αντιπολίτευσης αναφορικά με την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης περί κακομεταχείρισης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απάντησε σε σχετική ερώτηση, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι «όσοι εγκαλούν την κυβέρνηση, θεωρούν ότι είναι ευαισθησία οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στα κτήρια που εκκενώθηκαν» -και έδειξε τις σχετικές φωτογραφίες. «Αυτό δεν είναι ευαισθησία είναι ακραία υποκρισία. Εμείς όταν διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν οικογένειες και παιδιά, φροντίσαμε να μεταφερθούν σε χώρο με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης» τόνισε. «Αφήνουμε τους Ελληνες πολίτες να κρίνουν ποιοι έχουν ευαισθησία και ποιοι υποκρισία», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας. Η κυβέρνηση φροντίζει να συνδυάζεται την ασφάλεια με τις ανθρώπινες συνθήκες, συμπλήρωσε.

Γενικότερα για το μεταναστευτικό ο κ. Πέτσας είπε ότι φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αυξημένες ροές. Από τη πλευρά της κυβέρνησης προτάσσεται ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι επιστροφές των μεταναστών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις παραμονής στην χώρα μας και στο ευρωπαϊκό επίπεδο να γίνει η ανακατανομή όσων δικαιούνται άσυλο στις χώρες της ΕΕ.

Ραγκούσης: Υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, δήλωσε: «Με βάση λοιπόν τις φωτογραφίες που μοίρασε ο κ. Πέτσας, η χθεσινή χολυγουντιανού τύπου επιχείρηση στα Εξάρχεια με κασκαντέρ την Ελληνική Αστυνομία -που κατέληξε να έχει ως στόχο, αντί για το οργανωμένο έγκλημα, γυναίκες και μικρά παιδιά- δεν ήταν κάτι άλλο από απόδειξη της αυξημένης φροντίδας της δεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις συνθήκες διαμονής προσφύγων και μεταναστών. Κοίτα να δεις που κανείς άλλος εκτός από την κυβέρνηση των ”άριστων” δεν το είχε καταλάβει. Και τώρα σοβαρολογώντας: δεν βάζουν επιτέλους ένα τέλος στην αυτογελοιοποίησή τους καθώς και στη υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών;

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δημοφιλή