ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/04/2019 08:09 EEST | Updated 05/04/2019 09:48 EEST

Εξάρχεια: Επίθεση σε Λιμενικούς εν ώρα υπηρεσίας- Τους μαχαίρωσαν και τους πήραν τα όπλα

Και μέσα στο χαμό κατάφερε να διαφύγει και η μια εκ των συλληφθέντων.

NurPhoto via Getty Images

Στην ωμή και παράνομη παρεμπόδιση της διαδικασίας σύλληψης ατόμων ύποπτων για διακίνηση ναρκωτικών προχώρησαν δια της βίας αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια, τραυματίζοντας όργανα της τάξης και παίρνοντας τα όπλα τους. Οι δύο Λιμενικοί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ενώ μια εκ των συλληφθέντων κατάφερε να διαφύγει. 

Το σοβαρότατο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης όταν κλιμάκιο αποτελούμενο από οκτώ Λιμενικούς του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και με την παρουσία Εισαγγελέα μετέβησαν στην περιοχή των Εξαρχείων. Πρόθεσή τους ήταν να διενεργήσουν έρευνα σε οικία που ήταν υπό κατάληψη και σύμφωνα με υπόθεση που χειρίζεται το Τμήμα Ασφαλείας, χρησιμοποιείται ως αποθήκη ναρκωτικών ουσιών. σε οικία στην περιοχή των Εξαρχείων. 

Τη στιγμή που Λιμενικοί και Εισαγγελέας αποχωρούσαν, έχοντας συλλάβει δύο γυναίκες, δέχθηκαν επίθεση  επίθεση από ομάδα 50 περίπου ατόμων, αρκετοί εκ των οποίων έφεραν οπλισμό και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους. Ο εισαγγελικός λειτουργός απομακρύνθηκε με ασφάλεια από το σημείο της επίθεσης από τα λιμενικά όργανα.

 

Ωστόσο κατά την επίθεση, τραυματίστηκαν δύο Λιμενικοί αφού οι δράστες τους επιτέθηκαν με μαχαίρι ενώ τους άρπαξαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λ.Σ, και τα τσαντάκια τους μέσα στα οποία εκτός από προσωπικά αντικείμενα είχαν και το ιδιωτικό τους οπλισμό. 

Οι Λιμενικοί όμως έχασαν και τη μια εκ των δύο συλληφθέντων αφού πάνω στο πανδαιμόνιο που δημιουργήθηκε κατάφερε να διαφύγει. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, οι Λιμενικοί δεν χρησιμοποιήσαν τον οπλισμό που έφεραν προκειμένου να «αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα».

Οι Λιμενικοί που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών για την παροχή των πρώτων βοηθειών όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι ενώ στην οικία όπου διενεργήθηκε ο έλεγχος, εντοπίστηκαν ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ζυγαριά ακριβείας.