Εξάρθρωση σκληρής συμμορίας: Κατηγορούνται για δύο δολοφονίες και τρεις απόπειρες

Το κουβάρι ξεκίνησε να ξετυλίγεται μετά τη δολοφονία του 47χρονου Πακιστανού στις 5 Φεβρουαρίου.
.
.
ΕΛ.ΑΣ

Πέντε ιδιαίτερα σκληρούς κακοποιούς συνέλαβαν τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών το απόγευμα της Πέμπτης και τους κατηγορούν ότι ευθύνονται για δύο ληστείες μετά φόνου και άλλες τρεις ληστείες με ισάριθμες απόπειρες δολοφονίας.

Το κουβάρι ξεκίνησε να ξετυλίγεται ύστερα από την ανθρωποκτονία ενός 47χρονου από το Πακιστάν, στις 5 Φεβρουαρίου. Εντοπίστηκε στο πίσω μέρος του καταστήματός του, στην οδό Θεσσαλονίκης, σε ένα δωμάτιο όπου διέμενε. Ήταν δεμένος και έφερε πολλαπλά χτυπήματα από μαχαίρι στα άκρα και τον θώρακα.

Οι ερευνητές της Ασφάλειας κατάφεραν να εντοπίσουν ένα διαμέρισμα, το οποίο οι δράστες της ληστείας μετά φόνου χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο για τη συγκεκριμένη πράξη. Σε αυτό είχαν πάει πριν από τη ληστεία και εκεί κατέληξαν μετά από αυτήν.

Αρχικά οι αστυνομικοί έχασαν τα ίχνη τους, αλλά το απόγευμα της Πέμπτης κατάφεραν και πάλι να τους εντοπίσουν στο ίδιο διαμέρισμα και σταδιακά, όταν έβγαιναν από την πολυκατοικία ένας – ένας, τους περνούσαν χειροπέδες. Εξαίρεση ο μεγαλύτερος από τους πέντε, τον οποίο έπιασαν μέσα στο σπίτι, ανοίγοντάς το με τα κλειδιά ενός άλλου κατηγορούμενου.

Πρόκειται για πέντε υπηκόους Πακιστάν, 19, 23, 28, 47 και 59 ετών.

Όλοι τους κατηγορούνται για τη ληστεία μετά φόνου του 47χρονου στην οδό Θεσσαλονίκης και για ακόμα τρεις ληστείες, κατά τις οποίες χτύπησαν με μαχαίρι τα θύματά τους, αφού πρώτα τα είχαν δέσει.

Ο 23χρονος κατηγορείται επιπλέον και για τη ληστεία μετά φόνου ενός 74χρονου, μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Πατησίων, τον Απρίλιο του 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι τους αποδέχθηκαν τελικά τις πράξεις τους και αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Παράλληλα οι αστυνομικοί έχουν ενημερώσει τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών να διασταυρώσουν τα δακτυλικά αποτυπώματά τους με ανεξιχνίαστες ληστείες, με παρόμοιο τρόπο δράσης, γιατί θεωρούν πιθανό να κρύβονται πίσω και από άλλα περιστατικά.

Δημοφιλή