Εξελίξεις στους διαγωνισμούς για τους οδικούς άξονες Θεσσαλονίκης-Έδεσσας και Δράμας-Αμφίπολης

Δύο υπουργικές αποφάσεις του Χρήστου Σταϊκούρα.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Δρόμων συνέχεια στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Μία ημέρα μετά τα εγκαίνια της Αμβρακίας Οδού, ο Χρήστος Σταϊκούρας προχώρησε στην υπογραφή δύο υπουργικών αποφάσεων.

Με αυτές πραγματοποιείται ένα ακόμα σημαντικό βήμα προκειμένου να κατασκευαστούν οι οδικοί άξονες, Θεσσαλονίκης - Έδεσσας και Δράμας - Αμφίπολης. Πρόκειται για δύο διαγωνισμούς έργων ΣΔΙΤ με προϋπολογισμό ύψους 693,5 εκατ. ευρώ.

Με την πρώτη υπουργική απόφαση συγκροτήθηκε η επιτροπή διενέργειας της Β΄ Φάσης του Διεθνούς Διαγωνισμού με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για την ανάθεση της Σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.) του έργου: «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση της Αναβάθμισης του οδικού άξονα ΕΟ2 (Μαυροβούνι - Έδεσσα, Παράκαμψη Γιαννιτσών, Παράκαμψη Χαλκηδόνας) και λειτουργία/ συντήρηση του τμήματος γέφυρας Αξιού ποταμού - Έδεσσας με ΣΔΙΤ» με προϋπολογισμό ύψους 445 εκατ. ευρώ.

Με τη δεύτερη υπουργική απόφαση προχώρησε η Έγκριση Τεύχους Πρόσκλησης Συμμετοχής σε Διάλογο, Στάδιο Β.Ι της Β΄ Φάσης του Διεθνούς Διαγωνισμού με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για την ανάθεση Σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, για το έργο: «Κάθετος Άξονας Δράμα - Αμφίπολη (Παλαιοκώμη) με ΣΔΙΤ» με προϋπολογισμό ύψους 248,5 εκατ. ευρώ.

Δημοφιλή