Εξηγήσεις για κακουργήματα καλείται να δώσει αντιεμβολιαστής δικηγόρος

Για την υπόθεση θανάτου 54χρονης ασθενούς στον Ευαγγελισμό, η οποία αρνήθηκε να διασωληνωθεί.
Eurokinissi

Προσφυγή κατά του κλητηρίου θεσπίσματος με το οποίο παραπέμφθηκε σε δίκη στις 14 Ιανουαρίου 2022 στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών για διασπορά ψευδών ειδήσεων, υπέβαλλε ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης.

Οπως αναφέρει το dikastiko.gr, ο δικηγόρος φέρεται ως αρνητής του κορονοϊού και σύμφωνα με τις καταγγελίες, τάσσεται και κατά της διασωλήνωσης των ασθενών, υποστηρίζοντας πως γίνονται χωρίς λόγο. Η προσφυγή φέρεται να αφορά την υπόθεση που θα επρόκειτο να δικαστεί στις 14 Ιανουαρίου στο Εφετείο Πλημμελημάτων, λόγω ειδικής δωσιδικίας που έχουν οι δικηγόροι.

Η δίκη αφορά το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων σχετικά με την covid 19, μετά την ψήφιση της νέας μορφής της διάταξης του άρθρου 191 ΠΚ , με την επιβαρυντική περίσταση της κατ΄ εξακολούθησης διάπραξης του αδικήματος. Το αδίκημα διώκεται ως πλημμέλημα και μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή από 6 μήνες έως 5 χρόνια εφόσον η υπόθεση παραπεμφθεί σε ακροατήριο και κριθεί ένοχος.

Ο γνωστός δικηγόρος- αντιεμβολιαστής, φέρεται να υποστηρίζει πως δεν πρέπει να γίνει κατηγορία σε βάρος του και ζητεί να απορριφθεί η δίωξη που άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών, σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει την διεξαγωγή της δίκης. Χαρακτηριστικά αναφέρει στον ιστότοπό του στις 9 Δεκεμβρίου:

“ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΟΥ ΤΩΝ 154 ΣΕΛΙΔΩΝ ,

ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ,

ΠΟΥ ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ,

ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ,

ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ :

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΦΕΤΩΝ !

Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ !

Και δεν έχουμε τελειώσει ακόμα…”

Επ΄ αυτού θα προτείνει τις επόμενες ημέρες ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών.

Η κλήτευση ως υπόπτου για κακούργημα

Όπως αποκαλύπτει, όμως, ο ίδιος δημοσιοποιώντας την κλήση του από πταισματοδίκη, έχει καταστεί πλέον ύποπτος για σειρά κακουργηματικών πράξεων σχετικά με την περίπτωση θανάτου 54χρονης ασθενούς στον Ευαγγελισμό τον περασμένο Σεπτέμβριο, η οποία αρνήθηκε να διασωληνωθεί.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ο κατηγορούμενος δικηγόρος, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες τον επικαλέστηκε η γυναίκα προκειμένου να μην της γίνει η ιατρική πράξη που συνέστησαν οι γιατροί λόγω μείωσης του οξυγόνου της. Η γυναίκα υποβλήθηκε στην διαδικασία για την αντιμετώπιση της αναπνευστικής δυσχέρειας με εισαγγελική εντολή που έλαβαν οι γιατροί του Ευαγγελισμού, όμως ήταν πλέον αργά για αυτήν.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γιώργου Νούλη, αφορά ενδεχόμενες ευθύνες για την διάπραξη του αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό, αλλά και του αδικήματος που αφορά παραβάσεις του νόμου για την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.

Οπως αναφέρει ο ίδιος ήδη έχει κλητευθεί ως ύποπτος για τα κακουργήματα της “παράβασης του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα περί παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, 301 Ποινικού Κώδικα για συμμετοχή σε αυτοκτονία και 306 παρ. 1, 2 Ποινικού Κώδικα για θανατηφόρα έκθεση”.

Ο πειθαρχικός έλεγχος

Ηδη ο δικηγόρος παραπέμπεται και στο πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας. Η παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο γίνεται αυτοδικαίως μετά την αποστολή από την Εισαγγελία της γνωστοποίησης δίωξης σε βάρος του δικηγόρου. Εφόσον κριθεί ένοχος τότε μπορεί να του επιβληθεί από επίπληξη έως αφαίρεση αδείας άσκησης επαγγέλματος για ένα χρονικό διάστημα.

Πηγή: dikastiko.gr