Χούλιγκαν μαχαίρωσαν αστυνομικό που έσωσε ζωές στο Μάτι

Επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Τραύματα από μαχαίρι φέρουν οι τρεις από τους αστυνομικούς που δέχτηκαν επίθεση από χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι αστυνομικοί νοσηλεύονται από το βράδυ της Κυριακής στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν για έλεγχο τέσσερα άτομα στη γέφυρα Βρυούλων στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας.

Τότε, εμφανίστηκαν ξαφνικά περίπου 40 άτομα, τα οποία επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και προκάλεσαν φθορές στις μηχανές τους, ενώ πέταξαν πέτρες σε περιπολικό που έσπευσε στο σημείο. Συνολικά τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Λίγο αργότερα, άλλη ομάδα 30 χούλιγκαν επιτέθηκαν στους αστυνομικούς στην Λεωφόρο Δεκελείας στη συμβολή με την Εφέσου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι τρεις αστυνομικοί.

Όπως έγραψε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Αττικής, Βασίλης Ντούμας, υπήρξαν αστυνομικοί που μαχαιρώθηκαν. Ο ένας από αυτούς μάλιστα είχε σώσει ανθρώπινες ζωές στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο κ. Ντούμας κάνει λόγο για επικίνδυνες εντολές που έλαβαν οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι δεν ειδικεύονται στην αντιμετώπιση των χούλιγκαν αλλά παρά ταύτα κλήθηκαν να ενεργήσουν.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Βασίλη Ντούμα:

«Το ”ποδόσφαιρο” μας γέμισε σήμερα αγωνία και άγχος αλλά για τον αν τελικά θα επιζήσουν οι τρεις Συνάδελφοι της Δ.ΙΑΣ που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από το μακελειό και τη σφαγή των χουλιγκάνων, και να διακομισθούν μαχαιρωμένοι στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός συναδέλφου , ο Γιάννης Π. παρότι κατάφερε να βγει αλώβητος από τις φονικές φωτιές στο Μάτι που πήγε να σώσει ανθρώπινες ζωές , κατακρεουργήθηκε από μαχαιριές ” οπαδών” σε αγώνα ποδοσφαίρου. Οι άλλοι δύο συνάδελφοι με πολλά τραύματα σε όλο τους το σώμα εκτός κινδύνου κι αυτοί.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α είναι στο Νοσοκομείο δίπλα τους από την πρώτη στιγμή συμπαραστεκόμενο στον πόνο των τραυματισμένων συναδέλφων. Λίγο πριν είχαν στήσει ενέδρα σε άλλους συναδέλφους της Δ.ΙΑΣ και περιπολικών προκαλώντας ελαφρύς τραυματισμούς στους εκεί συναδέλφους και καταστρέφοντας υπηρεσιακά οχήματα
Οι συνάδελφοι της ΔΙ.ΑΣ βρεθηκαν στο ”στόμα του λύκου” εκτός αποστολής ,άσχετοι υπηρεσιακά με το οπαδικό έγκλημα, με εντολές που πρέπει να διερευνηθούν, μόνο έτσι δεν θα καταλήξουμε και σε ακόμη χειρότερα.

Οι προσαγωγές που ορισμένοι θέλουν με αυτές ,να δικαιολογούν την ανεπάρκεια των μη συλλήψεων έχουν όριο τη διακινδύνευση ανθρωπίνων ζωών.

Εμείς είμαστε όπως πάντα δίπλα τους , ευχόμενοι να γυρίσουν γρήγορα στα σπίτια και τις οικογένειές τους οι Συνάδελφοί μας».

Δημοφιλή