ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/03/2021 13:11 EET

Εξιχνίασαν την διάρρηξη θυρίδων τράπεζας - Στα χέρια της Ασφάλειας 58χρονος

Αδειασε τέσσερις θυρίδες από το υποκατάστημα και άρπαξε μετρητά και κοσμήματα εκατομμυρίων.

Eurokinissi
Φωτο αρχείου

Το DNA που άφησε πίσω του, οι κινήσεις του, τις οποίες απαθανάτισαν οι κάμερες ασφαλείας της τράπεζας στο Χαλάνδρι και ο συνδυασμός στοιχείων οδήγησαν τα στελέχη του Τμήματος Διαρρηκτών στον άνθρωπο που το περασμένο καλοκαίρι άδειασε τέσσερις θυρίδες από το υποκατάστημα και άρπαξε μετρητά και κοσμήματα αξίας εκατομμυρίων.

Εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες οι ερευνητές της Ασφαλείας είχαν περιορίσει κατά πολύ τον αριθμό των υπόπτων και τις τελευταίες ώρες επιβεβαιώθηκαν από τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων.
Εκεί κατάφεραν τα εξειδικευμένα στελέχη να απομονώσουν δείγμα γενετικού υλικού σε μια από τις θυρίδες, το οποίο -σύμφωνα με τις αρχές- ταυτίζεται με αυτό ενός 58χρονου επιχειρηματία, ο οποίος μάλιστα διατηρεί θυρίδα στο ίδιο υποκατάστημα και έτσι είχε τη δυνατότητα να εισέρχεται στον χώρο, χωρίς να κινεί υποψίες.

Ο 58χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για διάφορα αδικήματα, όπως άπατες και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης.