ΔΙΕΘΝΕΣ
07/12/2018 07:27 EET

Εξωφρενικές «μονομαχίες» στην Κίνα: Συνδυασμός Κουνγκ-Φου και ταυρομαχίας!

Μία μονομαχία έξω από τα όρια των σπορ, όπως τον αντιλαμβανόμαστε στον Δυτικό Πολιτισμό, ανάμεσα σε ανθρώπους-παλαιστές και ταύρους.

Reuters

Πολλές φορές την εβδομάδα, ο καθηγητής του κουνγκ-φου Ren Ruzhi μπαίνει σε ένα ρινγκ για να αγκαλιάσει έναν αντίπαλο γύρω στο πενταπλάσιο του βάρους του και ικανό να τον σκοτώσει.

Η ανάμειξη των πολεμικών τεχνών και των ταυρομαχιών ανησυχεί τη μητέρα του, αλλά ο 24χρονος δεν έχει πληγωθεί ποτέ. Εκτός αυτού, λέει, το να αγωνίζεσαι με αντίπαλο έναν... εκθαμβωτικό ταύρο, είναι συναρπαστικό! 

Reuters

 

«Συμβολίζει τη γενναιότητα ενός ανθρώπου», δήλωσε στο Reuters, που τον εντόπισε στην πόλη Jiaxing, στην ανατολική επαρχία της Κίνας Zhejiang.

Σε αντίθεση με το πιο διάσημο άθλημα της Ισπανίας, η κινεζική παραλλαγή των ταυρομαχιών δεν περιλαμβάνει μάχη με σπαθιά, αλλά συνδυάζει τις κινήσεις της πάλης με την ικανότητα και την ταχύτητα του Κουνγκ-Φου, με στόχο να βγάλει έξω από το ρινγκ ζώα με βάρος εως 400 κιλά.

Reuters

 «Η ισπανική ταυρομαχία μοιάζει περισσότερο με παράσταση», δήλωσε ο Χουά Γιαγκ, 41χρονος ενθουσιώδης θεατής, που παρακολούθησε ταυρομαχία κατά τη διάρκεια μίας πρόσφατης επίσκεψης στην Ισπανία.

«Αυτή είναι μια αληθινή μάχη, με τη δύναμη του ανθρώπου εναντίον ενός ταύρου. Υπάρχουν πολλές απαραίτητες, σπάνιες δεξιότητες και μπορεί να είναι επικίνδυνη».

Το σωματικά απαιτητικό άθλημα απαιτεί οι μαχητές να εκπαιδεύονται εντατικά και συνήθως έχουν σύντομη σταδιοδρομία, δήλωσε ο Han Haihua, πρώην επαγγελματίας παλαιστής.

Reuters

 Ο ίδιος μιλά για το στυλ των ταυρομαχιών που διδάσκει με τον όρο «εκρηκτική δύναμη», λέγοντας ότι συνδυάζει την ικανότητα και την ταχύτητα των πολεμικών τεχνών με τις παραδοσιακές τεχνικές πάλης.

Συνήθως, ένας μαχητής πλησιάζει το κεφάλι του ταύρου, αρπάζει τα κέρατα και στρίβει το κεφάλι του ταύρου μέχρι αυτός να ανατραπεί.

«Τι εννοώ με την εκρηκτική δύναμη;» ρώτησε ο Χαν... «Σε ένα φλας!  Συγκεντρώστε όλη τη δύναμη σας σε ένα σημείο, ξαφνικά, σε ένα φλας, παλεψτε  και ρίξτε τον ταύρο στο έδαφος.»

Reuters

 Εάν ο πρώτος μαχητής κουραστεί, ένας άλλος μπορεί να μπεί στο ρινγκ, αλλά έχουν μόνο τρία λεπτά για να ρίξουν τον ταύρο στο έδαφος ή να χάσουν την ευκαιρία τους.

Οι ταύροι εκπαιδεύονται επίσης πριν εισέλθουν στο ρινγκ, είπε ο Χαν, ώστε να μάθουν πώς να τοποθετούν τα πόδια τους, ή να βρίσκουν μια γωνία για να μην πέσουν κάτω.

«Ένας ταύρος μπορεί επίσης να σκέφτεται σαν άνθρωπος, είναι έξυπνος», πρόσθεσε.

Reuters

 Υποστηρίζει ότι οι ταύροι του έχουν καλύτερη μεταχείριση από τα ζώα που εμπλέκονται στον ισπανικό «αθλητισμό», ωστόσο οι ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων πιστεύουν ότι οι κινεζικές ταυρομαχίες εξακολουθούν να είναι επώδυνες για τα ζώα και σκληρές ως μορφή ψυχαγωγίας. 

«Στις κινέζικες ‘ταυρομαχίες’ δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι οι ταύροι υφίστανται πόνο», δήλωσε η Layli Li, εκπρόσωπος της ομάδας PETA για την καλή διαβίωση των ζώων. «Όσο υπάρχει αυτό το ‘σπορ’, σημαίνει ότι υπάρχει πόνος».

Reuters

Sponsored Box