Εγινε το μεγάλο βήμα για την αλλαγή στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Συγκεντρώθηκε το 53,22% των μετοχών και η ΟΝΕΧ αναλαμβάνει τις διαδικασίες.

Το τηλεοπτικό deadline που είχε δώσει την Κυριακή το πρωί, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, ότι αν δεν συγκεντρωθεί πάνω από το 51% των μετοχών των Ναυπηγείων Ελευσίνας σε τρεις ημέρες, θα σταμάταγε τη συμφωνία και θα έκανε συνέντευξη τύπου που θα εξηγούσε τους λόγους, τελικά έπιασε τόπο.

Μετά τη συμφωνία των Ν. Ταβουλάρη και Ι. Στεφάνου, την περασμένη εβδομάδα, να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους, αντί ενός ευρώ, στην εταιρεία ΟΝΕΧ, ήρθε η συμφωνία και με άλλους παλαιούς μετόχους της εταιρείας «ΝΕΩΡΙΟΝ» ΑΕ και συγκεκριμένα με τους Φωτ. Κολοκυθά, Ευ. Πανουτσόπουλο, Αθ. Αθανασιάδη, Δ. Καλλιγέρη, Ι. Κωστούρο, Χρ. Κωστούρο, Ι. Αλεβίζο, Νικηφοράκη και την οικογένεια Κοκκάλα.

Ετσι, συγκεντρώθηκε ποσοστό 53,22% υπερκαλύπτοντας το απαιτούμενο ποσοστό του 51% και πλέον ολοκληρώθηκε η διαδικασία της προτεινόμενης από την ΟΝΕΧ και την Development Financial Corporation (DFC) συμφωνίας.

Τώρα, η ΟΝΕΧ αναλαμβάνει το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, το due diligence (οικονομοτεχνικό έλεγχο) και τις υπόλοιπες νομικές διαδικασίες.

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων θα είναι ο θεματοφύλακας αυτής της συμφωνίας με στόχο τους επόμενους μήνες να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξυγίανσης σύμφωνα με το Άρθρο 106 ΒΔ ώστε να τελειώσει η οδύσσεια των εργαζομένων και να υπάρξει αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Ευχαριστώ όλους τους υπογράφοντες για το εποικοδομητικό πνεύμα, με το οποίο χειρίστηκαν αυτήν την υπόθεση καθώς και τον αρμόδιο Υφυπουργό Βιομηχανίας, κ. Νίκο Παπαθανάση για τη σκληρή δουλειά.

Άμεσα καταθέτουμε στη Βουλή, από κοινού με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, νομοθετική διάταξη για την παράταση του ισχύοντος καθεστώτος ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού και να μην έχουν καμιά ανησυχία οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων,» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα