Εγκατάλειψη βρέφους στη Νέα Ιωνία: Η ιστορία που «λύγισε» τους αστυνομικούς

Aστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων ζήτησαν να βαφτίσουν το μωρό.
|
Αυτοψία στον τόπο εγκατάλειψης του βρέφους.
Αυτοψία στον τόπο εγκατάλειψης του βρέφους.
EUROKINISSI

Στον δρόμο όπου εγκατέλειψε το μωρό της στη Νέα Ιωνία ζει η 19χρονη μητέρα, η οποία συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Η νεαρή γέννησε, όπως προκύπτει από την έρευνα στο νοσοκομείο και εγκατέλειψε το βρέφος εφτά ημερών, όπως τουλάχιστον είπε, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση απόγνωσης. «Είχα μία σχέση με έναν άντρα, ο οποίος όμως δεν γνώριζε ότι ήμουν έγκυος. Άφησα το μωρό γιατί ήθελα να ζήσει μία καλύτερη ζωή. Το έχω μετανιώσει», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη της ύστερα από τη συλλογή μαρτυριών από τη γειτονιά της Νέας Ιωνίας, όπου βρέθηκε το μωρό, αλλά και από την αξιοποίηση οπτικού υλικού που απεικόνιζε τη μητέρα να εγκαταλείπει το βρέφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων ζήτησαν να βαφτίσουν το μωρό.

«Λύγισαν οι αστυνομικοί»

Το περιστατικό «λύγισε» τους άντρες της Άμεσης Δράσης που κλήθηκαν πρώτοι στο σημείο, μετά από κλήση για τον εντοπισμό του βρέφους.

Αστυνομικός ανέβασε στα social media το ακόλουθο κείμενο:

«Όταν το Β 3-1 περιπολικό της Γ’ αλλαγής της άμεσης δράσης Αττικής έλαβε από το κέντρο σήμα για βρέφος το οποίο είχε βρεθεί μέσα σε καρότσι από σούπερ μάρκετ σε πιλοτή πολυκατοικίας,στη Ν.Ιωνία, δεν πίστεψε ότι το σήμα ήταν αληθινό. Παρ όλα αυτά σε σύντομο χρονικό διάστημα ήταν στο σημείο. Οι συνάδελφοι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν ένα βρέφος επτά ημερών τυλιγμένο σε μια κουβέρτα. Αμέσως ενημέρωσαν το κέντρο και με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. μετέφεραν με τη συνδρομή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το νεογνό στο νοσοκομείο Παίδων παρ ότι φαινόταν να μην έχει πρόβλημα υγείας. Οι συνάδελφοι του περιπολικού δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους όντας και οι δύο γονείς. (Δύο παιδιά ο κάθε ένας). Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και τελικά βρέθηκε και η μητέρα του μωρού. Βλέπουμε ότι οι αμεσοδρασίτες εκτός από το σκληρό πρόσωπο που δείχνουν στους κακοποιούς, γίνονται ευαίσθητοι όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα κοινωνικού χαρακτήρα.Αυτοί οι ευαίσθητοι αμεσοδρασίτες αύριο θα κληθούν να αντιμετωπίσουν επικίνδυνους κακοποιούς. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν είναι άνθρωποι με συναισθήματα. Ο κοινωνικός ρόλος της άμεσης δράσης είναι μεγαλύτερος από τον κατασταλτικό.Η άμεση δράση κρατάει τον πήχη ψηλά σε όλες τις περιστάσεις. ΕΥΓΕ στην Α.Δ. και τα στελέχη της».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα