ΔΙΕΘΝΕΣ
06/09/2019 21:24 EEST

Φιλόζωοι εναντίον Ιησού: Θέλουν να εισέρχεται στην Ιερουσαλήμ με ηλεκτρικό σκούτερ

Την αφορμή έδωσε ένα βαυαρικό έθιμο που πραγματοποιείται κάθε δέκα χρόνια.

SOPA Images via Getty Images

Το  Ομπεραμεργκάου είναι ένα βαυαρικό χωριό, διάσημο για την αναπαράσταση των Παθών, που γίνεται κάθε δέκα χρόνια. Η τελευταία ήταν το 2010 και η επόμενη το 2020. Λέγεται ότι είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα και άκρως επιβλητικό. Η Αναπαράσταση καθιερώθηκε το 1633, όταν οι κάτοικοι έκαναν τάμα για να γλιτώσουν από τον λοιμό της πανούκλας.

Ωστόσο, το γερμανικό παρακλάδι της φιλοζωικής οργάνωσης Peta επιθυμεί να αλλάξει το έθιμο που θα διαδραματιστεί ξανά του χρόνου, ξαθώς τα γαιδουράκια που συμμετέχουν στα δρώμενα, ταλαιπωρούνται άνευ λόγου. Αντ΄αυτού προτείνουν ο Χριστός να διασχίζει την «Ιερουσαλήμ» με ηλεκτρικό σκούτερ.

Για την Peta, o ενήλικας που επιβαίνει σε γαϊδούρι, επιβαρύνει το ζώο. «Σήμερα, ο Ιησούς δεν θα ταξίδευε με γαϊδουράκι, πιθανότατα θα είχε ηλεκτρικό πατίνι ή άλλο μέσο μεταφοράς φιλικό προς το περιβάλλον», δηλώνει ο Πέτερ Χέφκεν, εκπρόσωπος της οργάνωσης PETA.

Η οργάνωση κάλεσε τον δήμαρχο του χωριού να προτείνει την μη επιβάρυνση ζώων για το έθιμο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο θεατρικό δρώμενο σε εξωτερικό χώρο σε όλον τον κόσμο. Περίπου 2.400 κάτοικοι της περιοχής αυτής αναμένεται να συμμετάσχουν στις αναπαραστάσεις του 2020. Οι οργανωτές περιμένουν τουλάχιστον 500.000 επισκέπτες κατά τη διάρκεια των πέντε μηνών των αναπαραστάσεων.

Από την άλλη, οι διοργανωτές των φολκλορικών εκδηλώσεων διατείνονται ότι τηρούν όλες τις νομοθετικές διατάξεις για την καλή διαβίωση των ζώων. Σημειώνεται, ότι οι ακτιβιστές της φιλοζωικής οργάνωσης PETA έχουν ξεκινήσει μία διεθνή καμπάνια για την προστασία των ζώων.

 

Πηγή: Sputnik