Φλόριντα: Αρνήθηκαν άμβλωση σε έφηβη, θύμα αιμομιξίας

Η μαθήτρια υποχρεώθηκε να μεταβεί σε άλλη Πολιτεία καθώς απαγορεύονται στη Φλόριντα οι αμβλώσεις ακόμα και σε θύματα βιασμών ή αιμομιξιών.
Διαδηλώτρια τίθεται υπό κράτηση κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση μετά την ανατροπή του νόμου Roe v. Wade στην Ουάσιγκτον, DC στις 8 Οκτωβρίου 2022.
Διαδηλώτρια τίθεται υπό κράτηση κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση μετά την ανατροπή του νόμου Roe v. Wade στην Ουάσιγκτον, DC στις 8 Οκτωβρίου 2022.
Anadolu Agency via Getty Images

Μια έφηβη από τη Φλόριντα, θύμα αιμομιξίας, αναγκάστηκε να ταξιδέψει εκτός πολιτείας για να κάνει άμβλωση λόγω της απαγόρευσης 15 εβδομάδων στην πολιτείας της που δεν επιτρέπει εξαιρέσεις ούτε σε θύματα βιασμού ή αιμομιξίας, σύμφωνα με αξιωματούχους της Planned Parenthood (σ.σ μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που παρέχει αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη στις Ηνωμένες Πολιτείες).

Οι κλινικές της Φλόριντα αρνήθηκαν στη μαθήτρια γυμνασίου να κάνει άμβλωση αφού έμεινε έγκυος από συγγενή της, ανέφερε στη BuzzFeed η Planned Parenthood της Φλόριντα.

«Η βαναυσότητα του να αναγκάζεις ένα πολύ νεαρό άτομο, που έχει ήδη επιζήσει από μια φρικτή περίπτωση βίας, να γεννήσει, απλώς αφαιρεί όλα τα δικαιώματά του στη σωματική αυτονομία», δήλωσε η αντιπρόεδρος δημόσιας πολιτικής της οργάνωσης. «Πραγματικά κλείνουν τα μάτια σε αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία μας».

Το κορίτσι αναγκάστηκε να διανύσει σημαντική απόσταση για να κάνει έκτρωση, επειδή η Φλόριντα και οι γύρω πολιτείες έχουν υιοθετήσει ακραίες απαγορεύσεις μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ανακαλεί το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση.

Η Αλεξάντρα Mαντάντο, πρόεδρος της Planned Parenthood στην περιοχή, επεσήμανε σε μια συνέντευξη Τύπου ότι κορίτσια, έφηβες και οι γυναίκες συχνά δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί ότι είναι έγκυες πριν από τις 15 πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Διηγήθηκε την ιστορία μιας νεαρού ασθενούς της οποίας τα συμπτώματα εγκυμοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της κόπωσης και της ναυτίας, θεωρήθηκαν λανθασμένα από τους γιατρούς ως τα αποτελέσματα μακροχρόνιας COVID. Όταν εκείνη κατέφυγε στο Planned Parenthood, ήταν πολύ αργά για να κάνει έκτρωση στη Φλόριντα.

Οι περιορισμοί στις αμβλώσεις είναι ιδιαίτερα καταστροφικοί σε σπίτια που μαστίζονται από ενδοοικογενειακή βία, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επίθεσης, όπου ανήλικα κορίτσια παγιδεύονται σε καταχρηστικές καταστάσεις χωρίς κανείς να τα βοηθήσει στην πρόληψη της εγκυμοσύνης ή στην άμβλωση.

Η εγκυμοσύνη ως «αποτέλεσμα βίας δεν είναι σπάνιο φαινόμενα», είπε η Δρ Σέλι Τιέν στη συνέντευξη Τύπου.

«Βλέπουμε ότι αυτοί οι περιορισμοί [έχουν] βαθιές και τρομακτικές συνέπειες για ορισμένες οικογένειες στις πιο απελπιστικές καταστάσεις».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα