Φλόριντα: Ψαράς κατηγορείται ότι σκότωσε λεμονοκαρχαρία με σφυρί

Μάρτυρες στη σκηνή δήλωσαν στην επιτροπή άγριας ζωής ότι ο άνδρας χρησιμοποίησε το σφυρί για να «ξεριζώσει τα βράγχια του καρχαρία».
Great White Shark Underwater right
Great White Shark Underwater right
Taken by Andrew Thirlwell via Getty Images

Ένας ψαράς από τη Φλόριντα κατηγορείται ότι χτύπησε μέχρι θανάτου με σφυρί έναν λεμονοκαρχαρία τον περασμένο μήνα, με το βίαιο περιστατικό να καταγράφεται σε βίντεο.

Η επιτροπή προστασίας ψαριών της Φλόριντα προτείνει ο άνδρας, 33 ετών, να παραπεμφθεί για δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος καθώς βιντεοσκοπήθηκε να χτυπά επανειλημμένα καρχαρία μεσαίου μεγέθους στο πάρκο της Ίντιαν Χάρμπουρ Μπιτς στις 20 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Florida Today.

Το βίντεο δείχνει τον άνδρα να χτυπά με σφυρί το ζώο και στη συνέχεια να προσπαθεί να ωθήσει τον 2,5 μέτρων καρχαρία βαθύτερα προς τη θάλασσα. Ένας δεύτερος άνδρας στέκεται κοντά στο περιστατικό, αναφέρει το Business Insider.

Μάρτυρες στη σκηνή δήλωσαν στην επιτροπή άγριας ζωής ότι ο άνδρας χρησιμοποίησε το σφυρί για να «ξεριζώσει τα βράγχια του καρχαρία».

Ένας ντόπιος άνδρας που ειδοποίησε την αστυνομία κατέγραψε επίσης το περιστατικό σε ζωντανή σύνδεση στο Instagram. Το γεγονός αυτό οδήγησε έναν υπάλληλο της επιτροπής άγριας ζωής να πάει στην παραλία και να ανακρίνει τον ύποπτο την ίδια ημέρα.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε στην επιτροπή ότι ο άνδρας χτυπούσε επανειλημμένα τον καρχαρία μέχρι που συνειδητοποίησε ότι τον παρακολουθούσε κόσμος. Ο νεκρός καρχαρίας τελικά παρασύρθηκε από τα κύματα.

Ένας εκπρόσωπος της Εισαγγελίας της Πολιτείας της Φλόριντα είπε στην εφημερίδα ότι δεν έχει ασκηθεί δίωξη ακόμα στον ψαρά καθώς η Εισαγγελία δεν είχε λάβει την έκθεση της επιτροπής άγριας ζωής.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα