ΔΙΕΘΝΕΣ
07/04/2021 07:17 EEST

Forbes: Η λίστα με τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο

Οι δισεκατομμυριούχοι της Ευρώπης είναι κατ1 τρισεκατομμύριο δολάρια πλουσιότεροι από πέρυσι.

Getty Images
Έλον Μασκ, Κέιτ Ουανγκ, Τζεφ Μπέζος, Αλίκο Ντανγκότε

Παρά την πανδημία, ήταν μια χρονιά ρεκόρ για τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου - με μια αύξηση ύψους 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και έναν άνευ προηγουμένου αριθμό νέων δισεκατομμυριούχων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Forbes.

Ήταν μια χρονιά όπως καμία άλλη και δεν αναφερόμαστε στην πανδημία. Είδαμε δημοπρασίες ρεκόρ, αυξημένο αριθμό κρυπτονομισμάτων και κατακόρυφες αυξήσεις τιμών στο χρηματιστήριο. Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στην 35η ετήσια λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους στον κόσμο έχει σε μια άνευ προηγουμένου αύξηση με τον αριθμό τους να φτάνει τους 2.755, δηλαδή 660 περισσότεροι από πέρυσι. Η συνολική αξία τους είναι 13,1 τρισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από την λίστα του 2020.

Υπάρχει και το ρεκόρ των 493 νεοεισερχόμενων στη λίστα - περίπου ένας νέος δισεκατομμυριούχος κάθε 17 ώρες, συμπεριλαμβανομένων 210 από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ και 98 από τις ΗΠΑ. Η πλουσιότερη νεοεισερχόμενη, με 38,2 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι η Μίριαμ Άντελσον της Νεβάδας, που κληρονόμησε την αυτοκρατορία καζίνο του συζύγου της Σέλντον Άντελσον, μετά το θάνατό του τον Ιανουάριο. Άλλοι αξιοσημείωτοι νεοεισερχόμενοι είναι ο παραγωγός ταινιών και τηλεόρασης Τάιλερ Πέρι, η συνιδρυτής της εφαρμογής ραντεβού Bumble, Ουίτνει Γουλφ Χερντ - η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος του κόσμου και ο Γκιγιέμ Πουσάζ από την Ευρώπη, ιδρυτής της εταιρείας πληρωμών Checkout.com. Ακόμα, 250 άτομα που είχαν πέσει από τη λίστα των δισεκατομμυριούχων στο παρελθόν επέστρεψαν. Συνολικά, ένα συγκλονιστικό 86% όλων των δισεκατομμυριούχων είναι πλουσιότερο από ό, τι πριν από ένα χρόνο.

Ο Τζεφ Μπέζος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με συνολική αξία 177 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση 64 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πέρυσι, ως αποτέλεσμα της αύξησης των μετοχών της Amazon. Ο Έλον Μασκ- ο μεγαλύτερος κερδισμένος σε όρους δολαρίου - έφτασε στο νούμερο 2 με περιουσία 151 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με ένα επιβλητικό ποσό 126,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων περισσότερο από πέρυσι, όταν κατέλαβε την 31η θέση. Ο κύριος λόγος: αύξηση κατά 705% στις μετοχές της Tesla. Ο Γάλλος μεγιστάνας πολυτελών ειδών Μπερνάρ Αρνό και ιδιοκτήτης εταιρειών με είδη πολυτελείας, συμπεριλαμβανομένων των Louis Vuitton, Christian Dior και Sephora διατηρεί τη θέση του στο νούμερο 3, αλλά η περιουσία του σχεδόν διπλασιάστηκε στα 150 δισεκατομμύρια δολάρια, από 76 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, λόγω της αύξησης των μετοχών της LVMH κατά 86%. Οι δέκα πρώτοι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο αξίζουν 1,15 τρισεκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό αυξημένο κατά τα δύο τρίτα, από 686 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Συνολικά, οι δισεκατομμυριούχοι της Ευρώπης είναι 1 τρισεκατομμύριο δολάριαπλουσιότεροι από ό, τι πριν από ένα χρόνο.

 

Η λίστα των 10 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο

1. Τζεφ Μπέζος
Αξία: 177 δις δολάρια
Πηγή: Αmazon
Κατοικία: Σιάτλ

 

2. Έλον Μάσκ
Αξία: 151 δις δολάρια
Πηγή: Tesla, SpaceX
Κατοικία: Όστιν, Τέξας

 

3. Μπερνάρ Αρνό
Αξία: 150 δις δολάρια
Πηγή: Προϊόντα πολυτελείας
Κατοικία: Παρίσι

 

4. Μπιλ Γκέιτς
Αξία: 124 δις δολάρια
Πηγή: Microsoft
Κατοικία: Μεντίνα, Ουάσινγκτον

 

5. Μαρκ Ζούκερμπεργκ
Αξία: 97 δις δολάρια
Πηγή: Facebook
Κατοικία: Πάλο Άλτο, Καλιφόρνια 

 

6. Γουόρεν Μπάφετ
Αξία: 96 διςδολάρια
Πηγή: Berkshire Hathaway
Κατοικία: Oμάχα, Νεμπράσκα

 

7. Λάρι Έλισον
Αξία: 93 δις δολάρια
Πηγή: Oracle Corporation
Κατοικία: Χαβάη

 

8. Λάρι Σελ
Αξία: 91,5 δις δολάρια
Πηγή: Google
Κατοικία: Πάλο Άλτο, Καλοφόρνια

 

9. Σεργκέι Μπριν
Αξία: 89 δις δολάρια
Πηγή: Google
Κατοικία: Καλιφόρνια

 

10. Μουκς Αμπάνι
Αξία: 84,5 δις δολάρια
Πηγή: Διάφορα
Κατοικία: Ινδία

 

Πηγή: Forbes