Φωτιά σε λεωφορείο με παιδιά κοντά στη Λαμία

Τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει.
.
.
Fonografos.net

Φωτιά εκδηλώθηκε σε τουριστικό λεωφορείο με προσκόπους στο δρόμο Λαμίας- Αμφισσας, κοντά στην διασταύρωση Δαμάστας το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το όχημα πήρε φωτιά ενώ κινούνταν, από άγνωστο λόγο προς το παρόν.

Το λεωφορείο, σύμφωνα με το www.fonografos.net, μετέφερε μικρά παιδιά - πρόσκοπους συγκεκριμένα - από το Βόλο και είχε κατεύθυνση το Αγρίνιο.

Ευτυχώς o οδηγός έγκαιρα σταμάτησε το λεωφορείο και τα παιδιά μαζί με τους συνοδούς τους απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες περιγραφές, το λεωφορείο γέμισε ξαφνικά με πυκνούς μαύρους καπνούς, ακινητοποιήθηκε στην άκρη του δρόμου και μέσα σε λίγα λεπτά εκκενώθηκε από τους επιβάτες, καθώς οι πρόσκοποι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο μακριά από το φλεγόμενο λεωφορείο.

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση και επί τόπου έφτασαν 5 πυροσβεστικά οχήματα ενώ οι φλόγες έχουν κυκλώσει όλο το λεωφορείο και επεκτείνονται και σε δασική περιοχή.

Το τουριστικό πρακτορείο απέστειλε άμεσα νέο λεωφορείο και οι Πρόσκοποι συνέχισαν το ταξίδι τους για τον Αγρίνιο όπου θα συμμετάσχουν κανονικά στη προγραμματισμένη δραστηριότητα.

Στην ανακοίνωση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων αναφέρεται ότι, «το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων αποτελεί τη μεγαλύτερη παιδαγωγική κίνηση νέων και σε όλες τις δραστηριότητες του τηρούνται πρωτόκολλα ασφάλειας για τα οποία έχουν εκπαιδευτεί οι ενήλικες εθελοντές του και συνεργάζεται πάντοτε με εταιρείες που τηρούν επίσης τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα ασφάλειας. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η ασφάλεια των ανηλίκων και των ενηλίκων μελών ακόμα και κάτω από ατυχείς συνθήκες όπως συνέβη σήμερα.».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ, fonografos.net, εφημερίδα «ΣΕΝΤΡΑ»)

Δημοφιλή