«Frankenstein»: Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο κάνει ταινία το κλασικό μυθιστόρημα της Μαίρη Σέλεϊ

Και βρίσκεται σε πρώιμες συζητήσεις με τον Όσκαρ Άιζακ, τον Άντριου Γκάρφιλντ και τη Μία Γκοθ.
Πορτρέτο της Μαίρης Σέλεϊ (1840) από τον Ρίτσαρντ Ρόθγουελ. (Photo by: PHAS/Universal Images Group via Getty Images)
Πορτρέτο της Μαίρης Σέλεϊ (1840) από τον Ρίτσαρντ Ρόθγουελ. (Photo by: PHAS/Universal Images Group via Getty Images)
PHAS via Getty Images

Η είδηση έρχεται λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Όσκαρ Animation για τον «Πινόκιο»: Η νέα ταινία του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο είναι ο «Frankenstein».

Μέρος της πολυετούς συμφωνίας του με το Netflix, που περιλαμβάνει διάφορα πρότζεκτ, η ταινία θα βασίζεται στο κλασικό μυθιστόρημα της Μαίρη Σέλεϊ που κυκλοφόρησε το 1818 και είναι ένα όνειρο ετών του ταλαντούχου σκηνοθέτη -αν και παραμένει άγνωστο κατά πόσο θα κρατήσει την εποχή της γοτθικής ιστορίας ή θα τη μεταφέρει στο σήμερα.

Σύμφωνα με το Deadline, ο ντελ Τόρο, που θα υπογράψει και το σενάριο, βρίσκεται σε πρώιμες συζητήσεις με τους ηθοποιούς Όσκαρ Άιζακ, Άντριου Γκάρφιλντ και Μία Γκοθ.

Το Όσκαρ του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο για τον «Πινόκιο» ήταν το τρίτο μετά από δύο νίκες για το «The Shape of Water» (2017), που απέσπασε τα βραβεία Σκηνοθεσίας και Καλύτερης ταινίας. Ήταν επίσης υποψήφιος το 2007 για το Όσκαρ Σεναρίου και Ξενόγλωσσης Ταινίας με τον «Λαβύρινθο του Πάνα» και ξανά το 2022 για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας με το «Nightmare Alley».

Η Μαίρη Σέλεϊ (1797-1851), κόρη της Μαίρη Γουόλστονκραφτ συγγραφέα του πρωτοποριακού κειμένου «Η Δικαίωση των Δικαιωμάτων της Γυναίκας» (1792) και του φιλόσοφου Γουίλιαμ Γκόντγουιν, έγραψε τον Φρανκενστάιν, ή Σύγχρονο Προμηθέα όπως είναι ο τίτλος της νουβέλας, σε ηλικία μόλις 18 χρονών.

Η ιστορία ξεκίνησε μετά από μία «νύχτα φαντασμάτων», κατόπιν προτροπής του φίλου της, λόρδου Βύρωνα που πρότεινε στα μέλη της συντροφιάς να αφηγηθεί ο καθένας από μία τρομακτική ιστορία. Όταν ο ποιητής, σύζυγος της Μαίρη, Πέρσι Σέλεϊ, παρουσίασε αργότερα το μυθιστόρημα στον εκδότη του, είπε ότι είναι δικό του έργο, καθώς την εποχή εκείνη ήταν περίπου αδιανόητο οι γυναίκες να υπογράφουν βιβλία.

Με πληροφορίες από Deadline

Δημοφιλή