«Φρούριο» το σπίτι των 8 Τούρκων στρατιωτικών. 120 αστυνομικοί στη φύλαξή τους

«Φρούριο» το σπίτι των 8 Τούρκων στρατιωτικών. 120 αστυνομικοί στη φύλαξή τους
SOOC/FILE

Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί το οίκημα στο οποίο φιλοξενούνται οι οχτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι έφτασαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα στη γειτονική χώρα το καλοκαίρι του 2016.

Οι δηλώσεις του Τούρκου κυβερνητικού εκπροσώπου, Μπεκίρ Μποζτάγ, ότι «είναι δική μας δουλειά να τους βρούμε, να τους πακετάρουμε και να τους επιστρέψουμε στην Τουρκία», εντείνει την εγρήγορση των ελληνικών Αρχών, καθώς έρχονται λίγο μετά τις αποκαλύψεις για επιχειρήσεις της μυστικής υπηρεσίας MIT σε ξένες χώρες με σκοπό τη σύλληψη φερόμενων ως υποστηρικτών του Γκιουλέν.

Πριν την εγκατάστασή τους στο νέο τους σπίτι, αξιωματικοί προχώρησαν στην εκπόνηση εκθέσεων τρωτότητας, προκειμένου να διαπιστωθεί το κατά πόσο το σημείο μπορεί να βληθεί ή όχι εύκολα. Αφού η επιλογή του «αποστειρωμένου» οικήματος κρίθηκε επιτυχής, το επόμενο βήμα ήταν να «παγιδευτεί» ηλεκτρονικά ο χώρος με κάμερες και τεχνικά μέσα που επιτρέπουν την ανίχνευση ύποπτων παρεμβολών και επικοινωνιών.

Ο αριθμός των αστυνομικών που επιφορτίστηκαν με τη φύλαξη του νούμερο ένα πλέον στόχου αγγίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 120 άτομα. Ανάμεσά τους βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, της Ασφάλειας Αττικής, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της ΟΠΚΕ και της ΔΙ.ΑΣ. Στους άνδρες αυτούς δεν περιλαμβάνονται τα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που βρίσκονται όλο το 24ωρο στο σημείο.

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξηγούν ότι η φύλαξη των οχτώ Τούρκων είναι μία «δύσκολη περίπτωση» για τις ελληνικές Αρχές, καθώς αποτελεί έναν μόνιμο «πονοκέφαλο» αλλά και μία μόνιμη απώλεια δυνάμεων για την ΕΛ.ΑΣ. σε μία περίοδο με αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες. Ενδεχομένως, ωστόσο, στο μέλλον κάποιοι από τους οχτώ να μπορέσουν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα με προορισμό την Ευρώπη, μετά τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων. Άλλωστε αρκετοί έχουν εκφράσει ήδη μέσω των συνηγόρων τους την επιθυμία τους να φύγουν από τη χώρα, κάτι που δεν αποκλείεται να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν μέσα στο τρέχον έτος.

Δημοφιλή