«Φθινόπωρο Χειμώνας» στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

Το οικογενειακό δράμα του βραβευμένου Σουηδού συγγραφέα Λαρς Νορέν, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη.
Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

Το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, υποδέχεται το κοινό μετά από δύο χρόνια και παρουσιάζει από τις 15 Οκτωβρίου το έργο του βραβευμένου Σουηδού συγγραφέα Λαρς Νορέν «Φθινόπωρο Χειμώνας», σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, με τους Μπέτυ Αρβανίτη, Άννα Καλαϊτζίδου, Μαρία Καλλιμάνη και τον Άλκη Παναγιωτίδη.

Είναι η δεύτερη φορά που το «Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας», παρουσιάζει έργο του Νορέν, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιανουάριο κτυπημένος από τον Covid 19. H προηγούμενη, ήταν με την -εξαιρετική- παράσταση του έργου του Εβριάνα (Hebriana) το 1990.

Το οικογενειακό δράμα «Φθινόπωρο Χειμώνας» (Höstochvinter) του βραβευμένου ποιητή, πεζογράφου, θεατρικού συγγραφέα και σκηνοθέτη (1944-2021) γράφτηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και εκδόθηκε το 1992 σε έναν τόμο μαζί με δύο ακόμα έργα του, Ο Μπόμπι Φίσερ ζει στην Πασαντίνα (Bobby Fischerbori Pasadena) και Καλοκαίρι (Sommar). Κεντρικός τίτλος Τρία αστικά κουαρτέτα (Tre borgerligakvartetter).

Με επιρροές από τον Στρίντμπεργκ (αν και ο ίδιος δεν συμφωνούσε να τον αποκαλούν διάδοχο του σπουδαίου δραματουργού), αλλά και τον Μπέργκμαν, ο Λαρς Νορέν πολυγραφότατος, άφησε παρακαταθήκη στην παγκόσμια δραματουργία περισσότερα από 70 έργα.

Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

Ο γιατρός Χένρικ και η σύζυγός του Μαργκαρέτα υποδέχονται στο σπίτι τους τις δύο κόρες τους, Άννα και Εύα, για ένα οικογενειακό δείπνο.

Η εικόνα της ευτυχισμένης και «υγιούς οικογένειας», που συγκεντρώνεται γύρω από το ίδιο τραπέζι κάθε μήνα,θα δώσει γρήγορα τη θέση της σε ένα πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης που τροφοδοτείται από το έρεβος του θεσμού της οικογένειας και των κοινωνικών στερεότυπων.

Η Άννα, ανύπαντρη μητέρα που εργάζεται ως σερβιτόρα σε ένα γκέι μπαρ, κατηγορεί τη Μαργκαρέτα για τα φριχτά παιδικά της χρόνια, ενώ η Εύα, φαινομενικά μόνο επιτυχημένη, ανακαλύπτει και αποκαλύπτει σταδιακά τις ρωγμές της δικής της ζωής, την αποτυχία του γάμου της και τον εφιάλτη της στειρότητας.

Απογοήτευση, ζήλια, κρίση ταυτότητας και καταφυγή στο αλκοόλ, τα ηρεμιστικά χάπια και τα ναρκωτικά.

Η μια αποκάλυψη οδηγεί στην άλλη, μέχρι τα καλά κρυμμένα μυστικά της πολυετούς συμβίωσης του Χένρικ και της Μαργκαρέτα.

Συντελεστές

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας

Σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης

Κοστούμια: Λουκία

Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Μουσική επιμέλεια: Νίκος Μαστοράκης

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά)

Μπέτυ Αρβανίτη

Άννα Καλαϊτζίδου

Μαρία Καλλιμάνη

Άλκης Παναγιωτίδης

«Το Θέατρο οδού Κεφαλληνίας με κύριο μέλημά του πάντα την ασφάλεια των θεατών του θα υποδέχεται μόνο θεατές με πιστοποιητικό εμβολιασμού τηρώντας αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.

Το Θέατρο διαθέτει επίσης ειδικά μηχανήματα με υπεριώδεις ακτίνες για τους ιούς και φίλτρα κατακράτησης σωματιδίων υψηλής αποτελεσματικότητας ΗΕRΑ».

Info

Προπώληση εισιτηρίων

viva.gr& ταμείο Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας Κεφαλληνίας 16 Κυψέλη,

τηλ. 210.8838727

Δημοφιλή